Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: egyre nagyobb bajban a Boca Juniors – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig bonyolították le a Libertadores-kupa 2021-es kiírásában a csoportkör negyedik fordulójának mérkőzéseit, és néhány csapat óriási lépést tett a továbbjutás vagy éppen a kiesés felé, és van olyan is, aki már matematikailag is bebiztosította azt…

 

Elsőként a címvédő Palmeiras biztosította helyét a legjobb 16 között, mivel negyedik győzelmével és a csoport többi eredményének köszönhetően már most biztosan megnyerte az A csoport küzdelmeit. Hozzájuk hasonlóan a H csoportból a szintén brazil Atlético Mineiro is bebiztosította továbbjutását, bár Hulk a korábbi két duplája után ezúttal “csak” egyszer volt eredményes, sorozatbeli harmadik sikerével már hét pontot vernek a csoport harmadik helyezettjére.

Mind közül a B csoport állása fest a legizgalmasabban, hiszen szokatlan módon négy kör után mind a négy csapat (!) egyaránt 6-6 ponttal áll, nagyot kell küzdenie a továbbjutásért a brazil második helyezett Internacional és a szintén jó erőkből álló paraguayi Olimpia Asunción gárdájának.

A tavalyi elődöntős Boca Juniors vereséget szenvedett az őket az előző kiírásban kiejtő Santos gárdájától, így a két csapat 6-6 ponttal csak a második-harmadik helyet foglalja el az első vereségét most elszenvedő ecuadori Barcelona mögött. Eközben az E csoport élén a Racing Club együttese beérte a Sao Paulo csapatát, de kettejük továbbjutása borítékolhatónak tűnik.

Az F csoportot vezető Argentinos Juniors háromból három siker után elszenvedte első vereségét, mögötte még mindhárom üldözőnek lehet esélye a továbbjutásra. Ugyancsak három győzelem után vesztett pontot a két évvel ezelőtti győztes Flamengo, amely így is négy pont előnnyel vezet a sorozatot két zakóval indító Vélez Sarsfield előtt.

A csoport:

Independiente del Valle (ecuadori) – Palmeiras (brazil) 0-1
Universitario (perui) – Defensa y Justicia (argentin) 1-1

B csoport:

Always Ready (bolíviai) – Olimpia Asunción (paraguayi) 1-2
Deportivo Táchira (venezuelai) – Internacional (brazil) 2-1

C csoport:

The Strongest (bolíviai) – Barcelona (ecuadori) 2-0
Santos (brazil) – Boca Juniors (argentin) 1-0

D csoport:

Fluminense (brazil) – Independiente Santa Fé (kolumbiai) 2-1
Atlético Junior (kolumbiai) – River Plate (argentin) 1-1

E csoport:

Sporting Cristal (perui) – Racing Club (argentin) 0-2
Rentistas (uruguayi) – Sao Paulo (brazil) 1-1

F csoport:

Argentinos Juniors (argentin) – Universidad Católica (chilei) 0-1
Atlético Nacional (kolumbiai) – Nacional (uruguayi) 0-0

G csoport:

Vélez Sarsfield (argentin) – LDU Quito (ecuadori) 3-1
Unión La Calera (chilei) – Flamengo (brazil) 2-2

H csoport:

América de Cali (kolumbiai) – Atlético Mineiro (brazil) 1-3
Deportivo La Guaira (venezuelai) – Cerro Porteno (paraguayi) 0-1

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!