Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kitűzték a Libertadores-kupa csoportjait

A Copa Sudamericana csoportkörének sorsolása mellett a CONMEBOL a pénteki napon Libertadores-kupa 2021-es kiírásának csoportbeosztását is kitűzte…

 

Libertadores-kupa főtábláján 32 csapat nyolc darab négytagú csoportba nyert besorolást. Egyelőre még az utolsó selejtezőkör négy párharca zajlik, melyek győztesei indulhatnak el ebbe a sorozatban, a vesztesek pedig a Copa Sudamericanában, de mindkét kupában meghatározták, hogy az egyes párharcok csapatai melyik kvartettbe kerülnek.

A címvédő Palmeiras együttese igencsak pikáns csoportba került, hiszen összesorsolták a tavalyi Sudamericana-győztes Defensa y Justicia csapatával, és még a szintén brazil Grémio is hozzájuk csatlakozhat a selejtező sikeres megvívása esetén.

Számtalan csoportban lesz legalább egy-egy izgalmas brazil-argentin párharc: a Boca Juniors például a tavalyi döntős Santos csapatával találkozhat, amennyiben utóbbi sikerrel veszi a selejtezőjét, egyúttal ez a tavalyi eldöntő visszavágója lesz. A két évvel ezelőtti győztes Flamengo csoportellenfelei közt felvonul a számtalan tehetséget foglalkoztató Vélez Sarsfield együttese, a River Plate és a Fluminense személyében ugyancsak egy-egy argentin és brazil küzdhet egymással, továbbá még a Sao Paulo és a Racing Club is alaposan megtalálta egymást.

A csoportkör végén az első két helyezett jut továbbá a legjobb 16 közé, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat oda-visszavágós párharcokkal. Az egyes csoportok harmadikjai a 16 között folytatják a Copa Sudamericanában.

A csoportkör mérkőzéseit április 20-a és május 27-e között bonyolítják le, az egyenes kieséses szakasz majd júliusban indul a Copa América után, míg a sorozat döntőjét a tervek szerint november 20-án rendezik.

A Libertadores-kupa csoportbeosztásai

A csoport: Palmeiras (brazil), Defensa y Justicia (argentin), Universitario (perui), Grémio (brazil)/Independiente del Valle (ecuadori) a párharc nyertese
B csoport: Olimpia Asunción (paraguay), Internacional (brazil), Deportivo Táchira (venezuelai), Always Ready (bolíviai)
C csoport: Boca Juniors (argentin), Barcelona (ecuadori), The Strongest (bolíviai), San Lorenzo (argentin)/Santos (brazil) a párharc nyertese
D csoport: River Plate (argentin), Independiente Santa Fé (kolumbiai), Fluminense (brazil), Atlético Junior (kolumbiai)/Bolívar (bolíviai) a párharc nyertese
E csoport: Sao Paulo (brazil), Racing Club (argentin), Sporting Cristal (perui), Rentistas (uruguayi)
F csoport: Nacional (uruguayi), Universidad Católica (chilei), Argentinos Juniors (argentin), Atlético Nacional (kolumbiai)/Libertad (paraguayi)
G csoport: Flamengo (brazil), LDU Quito (ecuadori), Vélez Sarsfield (argentin), Unión La Calera (chilei)
H csoport: Cerro Porteno (paraguayi), Atlético Mineiro (brazil), América de Cali (kolumbiai), Deportivo La Guaira (venezueleai)