Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: “Eriksen a barátom, még mindig a törtnétek hatása alatt állok!”

A dán válogatott kiválóságának borzalmas tragédiája érthető módon alapvetően rányomta a bélyegét az Európa-bajnokságra. Minden találkozón látni egy olyan játékost, aki jó kívánságot, üzenetet, támogatást küld Chrsitian Eriksennek. Így volt ezzel a Hollandia – Ukrajna mérkőzést követően Daley Blind is.

A 31 esztendős holland játékos amellett, hogy jó barátja még az Ajaxból Christian Eriksennek, mint mondta, különösen érintett a témában, hiszen még 2019-ben szívizomgyulladást diagnosztizáltak nála.

“Borzalmas lehet Christian számára ez a szituáció! Sajnos van némi rálátásom arra, hogy mit élhet át ilyenkor egy játékos. Megfogalmazhatatlan! Tragikus volt látni a képsorokat, nekem különösen, hiszen Christian jó barátom, aki nagyon nagy hatással volt rám, már akkor is, amikor együtt játszottunk az Ajaxban!” – Fogalmazott Blind a hollandok találkozóját követően.

“A történtek roppant mód megviseltek. Alig tudtam aludni aznap este. Még az is megfordult a fejembe, hogy nem vállalom a játékot. Elképzelni sem tudom, mit éltem volna át akkor, ha végül nem így alakul a helyzet! Erőt adott, hogy Christian személyesen kérte a csapattársait, hogy fejezzék be a Finnország elleni meccsüket. Pontosan tudta, tudja, hogy mennyit készültek erre a tornára a társai… Ez is mutatja, hogy mennyire különleges ember ő!” – Így az jelenleg is az Ajaxban futballozó játékos, akihez hasonlóan Frank de Boer szövetségi kapitány is felelevenítette a szomorú történteket.

“Személyesen is jól ismerem Christian Eriksent. A legjobbat kívánom neki, ebben a szörnyűségben! Mindannyiunkat megviseltek a látottak. Újra kellett szerveznünk a meccset megelőző reggeli rutinunkat is, hiszen nem akartunk a futballról beszélgetni. Daley-t (Blind) különösen megérintették a történtek. A saját szívbetegsége, és az Eriksenhez fűződő baráti kapcsolata mindannyian megértettük őt!” – Jegyezte meg a holland kapitány.