Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Insigne szerint válogatottbeli csapattársa megérdemelné az Aranylabdát

Olaszország 2-1-re legyőzte Belgiumot az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Az olaszoknál a Chelsea BL-győztes középpályása, Jorginho remekül játszott, Lorenzo Insigne szerint az Aranylabdát is megkaphatná.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

„Nem én fogom eldönteni, hogy ki kapja meg az Aranylabdát, de remélem, hogy Jorginho rajta lesz a listán. Megérdemelné, nagyszerű játékos. Én a professzornak hívom, mind boldogok vagyunk, hogy vele játszhatunk” – nyilatkozta Lorenzo Insigne.

Talán sokaknak meglepő lehet az olasz szélső állítása, ám az tény, hogy Jorginho a Chelsea-vel remek idényt tudhat maga mögött, hiszen megnyerte a Bajnokok Ligáját, az Európa-bajnokságon pedig bebizonyította, hogy mennyire fontos tagja az olasz válogatottnak is. A Belgium elleni negyeddöntőben is nagyszerűen játszott, 71 rövid átadásából 70 sikeres volt, az első félidőben mind a 31 passza csapattársat talált. A védekezésből is kivette a részét, pedig középpályás ellenfelei a Premier League legkreatívabb játékosai közé tartoznak – Kevin De Bruyne-t és Youri Tielemans-t kellett hatástalanítania az olaszoknak.

A remek teljesítményére ellenére sem szállt el Jorginho, a Goalnak elárulta, hogy nem gondol az Aranylabdára.

„Számomra az a legfontosabb, hogy a csapattársaimmal és a barátaimmal ünnepeljek a végén. Ez sokkal gyönyörűbb, mint egy egyéni díjnak örülni” – mondta Jorginho.

Az olasz válogatott legközelebb kedden lép pályára az Európa-bajnokság elődöntőjében Spanyolország ellen.