Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dánia: “Nem lehet szemet hunyni a történtek felett…”

Ahogyan arról beszámoltunk, az Európa-bajnokság szerda esti elődöntőjében Anglia egy hosszabbításban megítélt vitatható büntető után 2-1-re diadalmaskodott Dánia felett, és története során először jutott be a kontinenstorna fináléjába…

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

A dán válogatott szövetségi kapitánya, Kasper Hjulmand rendkívül büszke volt csapata egész tornán nyújtott teljesítményére, ugyanakkor nagyon csalódott, hogy a fináléhoz ennyire közel estek ki:

“Az mindig benne van a játékban, hogy veszítesz, de hogy ilyen körülmények között, az bosszantó. Nem lehet szemet hunyni afölött, hogy az eseményekhez közel, zavaró helyen ott volt egy másik labda is a játéktéren. Nyilvánvalóan nagy csalódás, hogy ennyire közel jutottunk a döntőhöz, mégsem értük el. Ettől függetlenül elképesztő, amit a srácok véghez vittek. Fantasztikus energiák rejteznek bennük, fantasztikus, ahogyan játszották a futballt. Támadtak, gólokat szereztek, önmagukat adták. Nemcsak a játéktudásuk, hanem az emberi tulajdonságaik is kellettek ahhoz, hogy szárnyaljanak. Erős közösséget alkottunk, és a legutolsó pillanatig harcoltunk. Most nagy a csalódottság, de nem hiszem, hogy sokáig tartana. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy megpróbáltuk, majdnem összejött, és miért is ne sikerülne legközelebb?”

Dánia így ezúttal nem tudta megismételni az 1992-es Európa-bajnokságon elért bravúrját, amikor megnyerték a kontinensviadalt.