Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: 23,5 millió szurkoló igényelt jegyet a tornára

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette, hogy több mint 23 millió ember igényelt jegyet a 2022-es katari világbajnokságra. 

 (Photo by Michael Regan – FIFA/FIFA via Getty Images)

A FIFA pénteken bejelentette, hogy 23,5 millió jegyet igényeltek eddig összesen a világbajnokságra, amit kevesebb mint 7 hónap múlva rendeznek meg Katarban.

A legtöbben Argentínából, Brazíliából, Angliából, Farnciaországból, Mexikóból, Katarból, Szaúd-Arábiából és az Egyesült Államokból igényeltek belépőket, de összességében is hatalmas az érdeklődés a torna iránt.

A négy legnépszerűbb mérkőzés közül három az argentín válogatott meccsei a csoportkörben: a Szaúd-Arábia, Lengyelország és Mexikó elleni találkozók. Emellett az Anglia-USA csoportmeccsre igényelték a legtöbb jegyet, illetve a december 18-i döntőre.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a jegyeket sorsolás útján fogják kiosztani, ez május 31-ig meg is fog történni. A megmaradt jegyeket ezután érkezési sorrendben értékesítik.

A jegyárak 30 százalékkal kerülnek többe, mint a 2018-as ororszországi világbajnokságra. A legolcsóbbakat a katariak vehetik meg és azok a vendégmunkások, akik dolgoztak azon, hogy ez a torna megvalósulhasson. Ők 10 dollárért nézhetik meg a csoportmeccseket.