Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az oroszok válaszra készülnek a szankciókkal szemben – sajtóhír

A legutóbbi szankciók kihirdetése alkalmával az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) újabb büntetésekkel sújtotta az orosz válogatottakat, klubcsapatokat…

(Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

Miután számtalan egyéb kizárás mellett az UEFA a 2022-2023-as nemzetközi kupákból is kizárta az orosz csapatokat, a Sky News értesülései szerint az orosz szövetség fontolóra vette, hogy az európai helyett felveteti magát az ázsiai szövetségbe (AFC).

Az UEFA hétfőn jelentette be, hogy válaszul Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziójára, a 2022–2023-as idényben sem indulhatnak orosz csapatok a nemzetközi sorozatokban, az UEFA emellett visszautasította a 2028-as vagy a 2032-es Eb megrendezésére irányuló orosz pályázatot.

A Sky úgy tudja, az oroszok erre válaszul elkezdik átszervezni futballéletüket, ugyan az “átjelentkezés” ellenére FIFA-rendezvényeken továbbra sem indulhatna a válogatott, ám más nemzetközi tornákon újra részt vehetnének orosz csapatok. Mindez azt jelentené, hogy bár a világbajnoki selejtezőkön nem vehetnének részt, de a kontinensviadalon és az ázsiai nemzetközi tornákon szerepelhetnének, amennyiben felvételt nyernek a helyi szövetség tagországai közé.