Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói duplájával győzött a Sporting KC – videóval

Az MLS legutóbbi játéknapján a nyugati konferencia két gyengélkedő csapata, a Sporting Kansas City és a Colorado Rapids mérkőzött meg egymással a javítás reményében…

A szerdáról csütörtökre virradóra rendezett mérkőzésen a Sporting Kansas City 2-1 arányban felülmúlta a Colorado Rapids együttesét. Az első félidő derekánál Sallói Dániel szerezte meg csapata javára a vezetést, ugyanis egy remek szóló után, két ember közé betörve volt eredményes. Nem örülhettek sokáig az előnynek, hiszen öt perccel később egy kapu előtti lecsorgó labdát a brazil Lucas Esteves juttatott a hálóba. Az első játékrészben mindkét csapatnak voltak lehetőségei az újabb gól megszerzésére, de nem változott az állás, 1-1 állt az eredményjelzőn a félidőben. A folytatásból öt perc sem telt el, amikor egy hátvéd hibájának köszönhetően jutott el a labda Sallói Dánielhez, aki balról befelé törve védhetetlenül lőtte ki a hosszú sarkot. A Rapids hiába próbálkozott többet, képtelenek voltak egyenlíteni. A találkozó meglehetősen indulatos körülmények között fejeződött be, a játékvezető négy piros lapot is felmutatott a hosszabbításban. Köztük Sallóit is kiállította, aki nemes egyszerűséggel felrúgta a szabadrúgást elvégezni készülő ellenfelet, majd jókora csetepaté alakult ki körülötte, de az eredmény már nem változott.

Az elmúlt idényt 16 góllal záró magyar légiós a mostani duplának köszönhetően négy gólnál jár az MLS 2022-es szezonjában, csapata pedig szezonbeli harmadik győzelmével elmozdult a konferencia utolsó helyéről.

Sporting Kansas City – Colorado Rapids 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Sallói D. (24., 50.), ill. Esteves (29.)
Kiállítva: Fontas (90+6.), Sallói D. (90+6.), ill. Trusty (90+1.), Esteves (90+6.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)