Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Messi öt góljával aratott újabb győzelmet Argentína – videóval

A Nemzetek Ligája küzdelemben érdekelt európai nemzeti csapatok mellett a világ többi földrészének országai egymás ellen vívnak felkészülési mérkőzéseket egyesek a vb-pótselejtezőkre, mások már a világbajnokságra hangolódtak…

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Olaszország 3-0-s legyőzése után a hosszú ideje veretlen Argentína újabb fölényes győzelmet aratott, és 5-0-ra verte Észtországot felkészülési mérkőzésen Pamplonában. A kezdéstől fölényben játszó argentinok már az első tíz percen belül megszerezték a vezetést, miután a kapujából kimozduló Igonen elsodorta Pezzellát, az így megítélt büntetőt pedig Lionel Messi biztos lábbal váltotta gólra. Valósággal felborult a pálya az argentin mezőnyfölény miatt, az észtek nem egyszer perceking nem találkoztak a labdával. Ennek ellenére kevés valamire való lehetősége adódott Scaloni tanítványainak, Álvarez lövését a kapus védte, Messi távoli kísérlete pedig célt tévesztett. Az első játékrész utolsó percében aztán egy lendületes ellentámadás végén Papu Gómez előkészítéséből Lionel Messi lendületből gyönyörűen lőtte ki a hosszú felsőt. A második félidő ugyanúgy folytatódott tovább, az Albiceleste a tizenhatosához szegezte az észt válogatottat, és másfél perc után Molina jobb oldali beadásából Lionel Messi megszerezte önmaga és csapata harmadik gólját. Nem sokkal később Álvarez ziccerét Igonen hárította, majd De Paul ajtó-ablak helyzetből lőtt a kapu mellé, kisvártatva Papu Gómez átadásából ismét Álvarez lőtt a kapusba. Húsz perccel a vége előtt az észt védelem a játékvezető sípját várta, a játékvezető azonban előnyszabályt ítélt, Lionel Messi így kiugrott és a kapus elegáns leültetése után helyezte a hálóba az újabb találatot. A 76. percben elképesztő tűzijáték után a második lecsorgó labdát Lionel Messi pofozta be közelről Igonen korábbi bravúrjai ellenére. A hajrában Papu Gómez rövid sarokra irányzott lapos lövését az észt kapus védte bravúrral, s az eredmény már nem változott. Az újfent iskolajátékot bemutató “gauchók” már csaknem három éve veretlenek, miután 33 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

Argentína – Észtország 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Messi (8., 45., 47., 71., 76. – az elsőt büntetőből), ill.

 

A 2018-as világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjét egymás ellen megvívót két válogatott közül Peru ismét felülmúlta Új-Zéland válogatottját. Az Espanyol barcelonai otthonában rendezett találkozón a végeredmény 1-0 lett, és ezúttal is mindkét fél pótselejtezőre készül, csak éppen nem egymással fognak összecsapni az utolsó kiadó vb-helyekért. A dél-amerikaiak az első félidőben nyomasztó mezőnyfölényben játszottak, de nem tudtak érdemi lehetőséget kialakítani. Ellenben a második játékrész derekánál Sail kapus könnyelműségére Gianluca Lapadula csapott le, a gólgyáros leszerelte kapust és a hálóba helyezte Peru győztes találatát.

Peru – Új-Zéland 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lapadula (69.), ill.

A világbajnokságról lemaradó Kolumbia egy korai góllal 1-0-ra legyőzte a vb-résztvevő Szaúd-Arábia nemzeti csapatát Murciában. A mindent eldöntő találat már az első tíz percben megszületett, amikor Atuesta jobb oldali beadásából Rafael Santos Borré volt eredményes az ötös előteréből. A továbbiakban is a dél-amerikai válogatott volt jóval aktívabb, de a további lehetőségek kihasználatlanul maradtak. A hátrányban lévő szaúdiak a szaúdiak a második játkérészben sem sok vizet zavartak, ellenben mivel Kolumbia nem szerzett újabb gólt, a mérkőzés a lefújásig kiegyenlített volt.

Szaúd-Arábia – Kolumbia (0-1)
Gólszerző:ill. Borré (9.)