Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Finalissima: remekelt Argentína, könnyedén verte Olaszországot! – videóval

A Copa America-győztes Argentína rendkívül simán nyert az Európa-bajnok Olaszország ellen. A második félidőben Donnarumma bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy Roberto Mancini legénysége nem futott bele egy igazán hatalmas pofonba… 

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

A 13. percben olasz helyzetet láthattunk, Jorginho passzát követően Raspadori lőtt kapura jó 16 méterről, ám nem volt benne elegendő erő, E. Martinez könnyedén védett. A 19. minutumban Bernardeschi indult meg a szélen, majd középre gurított, Romero azonban hatalmasat mentett Andrea Belotti elől. A 28. percben Argentína megszerezte a vezetést, Messi tört be a tizenhatoson belül, az átadása után pedig Lautaro Martinez vette be Donnarumma hálóját. Scaloni legénysége még a játékrész előtt növelni tudta előnyét, a 45+1. minutumban Martinez indítását követően Di Maria rázta le Chiellinit, aki arra várt, hogy Gianluigi Donnarumma kimozduljon, a hálóőr lemaradt, a veterán szélső pedig átemelte felette a labdát, ami a kapuban kötött ki. 

A második félidőben Argentína egyértelműen lefocizta Olaszországot, többnyire Gigio Donnarumma bravúrjai miatt nem futottak bele egy óriási pofonba Roberto Mancini tanítványai. Az 55. percben Leonardo Bonucci adta rendkívül rosszul haza a játékszert, Donnarumma éppen elérte a vonal előtt. A 60. minutumban Di Maria lövése után mutatott be hatalmas védést, majd a 62. percben ismét volt csapattársa próbálkozását kellett védenie. A 63. minutumban Lo Celso került ziccerbe Messi passza után, viszont a középpályás nem tudta gólra váltani. A pontot az i-re a csereként beállt tette fel, az átadását követően Lionel Messi indult meg, úgy tűnt, hogy a védők megállítják, de nem adta fel a harcot, a labda Dybala elé pattant, aki egy csel után a kapuba lőtt a 90+4. percben.

Olaszország – Argentína 0-3 (0-2)
Helyszín: Wembley Stadion (London); Vezette: Maza Gómez (chilei)
Gólszerzők: – ill. Lautaro Martinez (28.), Di Maria (45+1.), Dybala (90+4.)
Sárga lapok: Bonucci (39.), Di Lorenzo (72.), Barella (77.) ill. Otamendi (23.)

Kiállítás: – ill. –

Olaszország: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (Lazzari 46.), Emerson (Bastoni 77.) – Pessina(Spinazzola 63.), Jorginho, Barella – Bernardeschi (Locatelli 46.), Belotti (Scamacca 46.), Raspadori. Szövetségi kapitány: Roberto Mancini

Argentína: E. Martinez – Molina, Romero (Pezzella 85.), Otamendi, Tagliafico – De Paul (Palacios 76.), Rodriguez, Lo Celso (Dybala 90+1.) – Di Maria (Gonzalez 90+1.), Lautaro Martinez (Alvarez 85.), Messi. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.

A mérkőzés videós összefoglalója: