Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatta új edzőjét a PSG – HIVATALOS

Mauricio Pochettino menesztése után a Paris Saint-Germain együttese a kedd délutáni órákban be is jelentette újdonsült vezetőedzőjét…

A Paris Saint-Germain együttese hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy az elmúlt szezonban az OGC Nice csapatát irányító Christophe Galtier lett a csapat új vezetőedzője, akivel két évre szóló megállapodást kötöttek.

Az 55 éves marseille-i szakember 2009 óta íródó edzői karrierje során eddig mindössze három csapatnál tevékenykedett, miután első állomáshelyén, a Saint-Étienne kötelékében nyolc évet töltött el. Ezt követően lett a Lille OSC vezetőedzője, mellyel a 2020-2021-es idényben megnyerte a francia bajnokságot éppen a PSG orra előtt, az elmúlt idényben pedig a nizzaiakat irányította.

A taktikai szakértelméről és az öltözői vezetőképességeiről ismert szakember háromszor lett a francia bajnokság (Ligue 1) év edzője, miután 2013-ban, 2019-ben és 2021-ben egyaránt őt választották a legjobbnak.

“Nagy örömmel és büszkeséggel vállalom ma a Paris Saint-Germain edzőjének szerepét. Köszönöm az elnöknek, Nasser Al-Khelaïfinak, Luis Camposnak és az egész klubnak a felém támasztott bizalmat. Ismerem a felelősséget, amely az enyém lesz ennek a rendkívüli csapatnak az élén, amely minden bizonnyal az egyik legversenyképesebb és leglátványosabb Európában. Várom, hogy ezekkel a rendkívül tehetséges játékosokkal dolgozhassak, valamint olyan magas szintű személyzettel, akik támogatnak küldetésemben. Mindannyian tudjuk, mit képvisel ma a Paris Saint-Germain a francia és a nemzetközi futballban. Az ambíció, a szigor és a csapatban rejlő lehetőségek optimalizálása lesz a legfőbb feladatom. Alig várom, hogy ennek a csapatnak az edzője lehessek, és leülhessek ennek a csodálatos Parc des Princes stadionnak a kispadjára, amely a futball iránti szenvedélyt árasztja” – jegyezte meg az új vezetőedző.

A tanácsadóként kinevezett Luis Campos korábban a Lille csapatánál együtt dolgozott az új edzővel, minden bizonnyal Campos választása volt Galtier a poszt betöltésére.