Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pelé tájékoztatást adott az állapotáról

A szombati napon a háromszoros világbajnok klasszis mindenkit megijesztett az egészségi állapotával kapcsolatban, a futball világ egy emberként aggódik érte…

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pelé (@pele) által megosztott bejegyzés

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a rákos megbetegedéssel bajlódó Pelé szervezete már nem reagál a kemoterápiás kezelésre, így palliatív ellátásban részesítésik. Mindez annyit jelent, hogy a fájdalom és egyéb tünetek enyhítésére kap ellátást, de a betegségét nem tudják meggyógyítani. Az eljárás átfogó célja a lehető legmagasabb életminőség biztosítása a beteg számára.

A 82 éves egykori világklasszis labdarúgó Instagram oldalán keresztül üzent a nyilvánosságnak:

“Kedves barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni. Erősnek érzem magam, és reménykedve veszek részt a szokásos kezeléseimen. Szeretnék a teljes orvosi stábnak köszönetet mondani a segítségért, amit kaptam. Hiszek Istenben, a tőletek kapott üzenetek pedig megtöltenek energiával, akárcsak az, hogy szurkolhatok a brazil válogatottnak a világbajnokságon.”

A posztban megosztott orvosi jelentés szerint Pelé kedden került kórházba, hogy kiértékeljék a vastagbélrákra kapott kemoterápiás kezelését, állapota pedig stabil. A dokumentum hozzáteszi, hogy az egykori futballista szervezete jól reagál a légúti fertőzésre kapott kezelésre, állapota pedig nem rosszabbodott az elmúlt 24 órában.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként. A Seleção színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.