Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pelé nem reagál a kezelésekre, rosszabbodott az állapota

Az elmúlt napokban ismét kórházban ápolják a vastagbélrákkal küzdő egykori háromszoros világbajnok brazil legendát…

Az Albert Einstein Klinika tájékoztatása szerint antibiotikummal kezelik Pelét felsőlégúti megbetegedése miatt, az egészségi állapota a kezelés hatására javul.

Nemzetközi sajtóbeszámolók szerint a rákos megbetegedéssel bajlódó 82 éves egykori klasszis szervezete már nem reagál a kemoterápiás kezelésre, így palliatív ellátásban részesítésik. Mindez annyit jelent, hogy a fájdalom és egyéb tünetek enyhítésére kap ellátást, de a betegségét nem tudják meggyógyítani. Az eljárás átfogó célja a lehető legmagasabb életminőség biztosítása a beteg számára.

A brazilok 82 esztendős legendáját tavaly szeptember elején kellett megoperálni, melyet követően heteket töltött a kórházban, majd december elején került be ismét a klinikára, de állapota javult, így az elmúlt időszakban otthonában folytathatja a rehabilitációját, de különböző kivizsgálásokra még járnia kell. Legutóbb kedden került be a kórházba és jelenleg is ott kezelik.

Pelé annak idején 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ünnepelhetett világbajnoki címet a brazil válogatott futballistájaként. A Seleção színeiben 92 találkozón 77 gólt szerzett.