Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: a Leipzig a Hoffenheim legyőzésével jutott be a negyeddöntőbe – videóval

A német labdarúgókupában a legjobb 8 közé jutásért játszottak a csapatok, a szerdai játéknap kora esti mérkőzésén a RB Leipzig fogadta a Hoffenheimet.

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

A lipcseiek végig dominálták a mérkőzést, aminek az eredménye egy sima továbbjutás lett a negyeddöntőbe. Már a 9. percben vezetéshez jutottak a hazaiak, Laimer passzát követően Emil Forsberg tudta bevenni Baumann kapuját (1-0). Még a szünet előtt kettőre növelte előnyét a Leipzig, Simakan átadásából Konrad Laimer szerezte meg a második hazai találatot (2-0). A szünetre így nagyon magabiztos kétgólos előnnyel mehettek Szoboszlaiék.

A második játékrészben sokáig nem történt semmi, majd akkor Werner nagy lehetőséget puskázott el, az ellentámadásból pedig szépíteni tudnak a vendégek. A bal oldalon Angelino kapott labdát, a spanyol szárnyvédő pedig remekül tekert a kapu előterébe a labdát, amire Kasper Dolberg érkezett a legjobban és erőből kapuba bólint (2-1). A 84. percben azonban újra kettőre növeli előnyét a lipcsei gárda, Poulsen remekül ugratta ki Wernert, a német csatár pedig nem hibázta el a ziccerét (3-1). Két minutummal később pedig még emberhátrányba is került a Hoffenheim, miután Nsoki második sárga lapját is megkapta és idejekorán mehetett zuhanyozni.

A találkozót végigjátszotta Szoboszlai Dominik és Willi Orbán is.

RB Leipzig – Hoffenheim 3-1 (0-0)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse), Vezette: C. Dingert
Gólszerzők: Forsberg (9.), Laimer (42.), Werner (84.) ill. Dolberg (77.)
Sárga lap:ill. Angelino (34.), Tohumcu (40.), Nsoki (58.)
Kiállítva: Nsoki (86.)

Leipzig: Nyland Simakan, Orbán, Gvardiol (Kampl 46.), Halstenberg Szoboszlai, Laimer, Schlager (Kampl 79.), Forsberg (Haidara 73.) – André Silva (Poulsen 79.), Werner (Klostermann 89.). Vezetőedző: M. Rose

Hoffenheim: Baumann Kabak, Brooks, Nsoki Akpoguma (Delaney 46.), Baumgartner (Becker 57.), Tohumcu (Dolberg 68.), Angelino Kramaric (Bischof 79.), Dabbur, Bebou (Che 79.). Vezetőedző: A. Breitenreiter

A mérkőzés videós összefoglalója:

A nyolcaddöntő párosításai:
Kedd:
Paderborn – VfB Stuttgart – 1-2
Union Berlin – Wolfsburg 2-1

Szerda:
RB Leipzig – Hoffenheim 3-1
20:45 Mainz – Bayern München