Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: kiharcolta a továbbjutást az Union Berlin és a Vfb Stuttgart – videóval

A német labdarúgókupában a legjobb 8 közé jutásért játszottak a csapatok, a keddi játéknap folyamán a Stuttgart és az Union Berlin ünnepelhetett…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Tovább folytatódott az idei Német Kupa kiírása, ahol a legjobb 8 közé való jutás volt a cél. A nyolcaddöntők első mérkőzését a Paderborn és a VfB Stuttgart játszotta egymással, amelyen a vendég csapat játékosai három gólt is rúgtak, csak nem feltétlen az ellenfél kapujába…

Az első félidőben Mavropanos már a 3. percben sokkolta a vendégeket az öngóljával, amelyet követően egészen a mérkőzés hajrájáig várni kellett a Stuttgart talpra állására, amely végül olyannyira jól sikerült, hogy Gil Dias 86. percben lőtt gólját követően a csapat olyannyira felpörgött, hogy Guirassy még a 90+5. percben meg tudta szerezni a vezetést és a győzelmet a csapata számára.

Paderborn – VfB Stuttgart  1-2 (1-0)
Gólszerző: Mavropanos ÖG (3.) ill. Gil Dias (86.) Guirassy (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

A nap másik mérkőzése is hasonlóan alakult, azonban itt nem öngóllal nyitottak a felek, ennek ellenére már az 5. percben a Wolfsburg örülhetett, amelyre Knoche tudott válaszolni az Union Berlin színeiben még a félidei sípszót megelőzően.

A második etapban azonban beindultak az események, az Union Berlin a hajrában fordított Behrens 79. percben szerzett gólja révén, majd a csapat Giesselmann színészkedése következtében került emberhátrányba egy igazán kiélezett végjátékot hozva így a mérkőzésen. Az Union Berlin azonban meg tudta őrizni az előnyét, így a Stuttgart mellett ők lettek a mai nap második továbbjutói.

Union Berlin – Wolfsburg  2-1 (1-1)
Gólszerző: Knoche (12.)  Behrens (79.) ill. Waldschmidt (5.)
Kiállítás: Giesselmann (87.) ill. –

 

A nyolcaddöntő eheti menetrendje:

Kedd
Paderborn – VfB Stuttgart – 1-2
Union Berlin – Wolfsburg 2-1

Szerda
RB Leipzig – Hoffenheim – 18:00
Mainz – Bayern München – 20:45