Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Vicces lenne, ha most a VAR-ról beszélnénk!”

Nem meglepő módon az FC Barcelona trénere, Xavi madridi kollégájával ellentétben teljesen elégedett volt a megnyert El Clásicó után – Olyannyira, hogy még a blancóknak is odabökött egyet-egyet a nyilatkozatával. 

“Megérdemelt győzelmet arattunk. Az eredmény tükrözi azt is, hogy milyen volt a találkozó, amelyen felülmúltuk a Real Madridot. Többet jelen ez a siker a három pontnál, hiszen erre a teljesítményre mind morálisan mind az önbizalmunkat illetően alapozhatunk a folytatásban.”– idézi a katalán Sport a találkozót követően nyilatkozó Xavit.

“Elégedett vagyok minden egyes játékosommal, akik hatalmas munkát beletettek ebbe a találkozóba. Sokat szenvedtünk korábban, számos kritikát kaptunk, most viszont jó érzés hallani, hogy arról beszélnek, hogy a Barca milyen nagyszerűen szerepel a bajnokságban! A múltat viszont el kell felejtenünk. Az elmúlt évben 15 ponttal voltunk a Real Madrid mögött, most 12-vel vagyunk előttük!” – folytatta Xavi, aki azért odabökött még egyet-egyet a madridiaknak.

“A Real Madrid nagyon jó csapat, hatalmas tapasztalattal felvértezve, tele klasszis futballistával. Nem gondolnám, hogy megérdemelten szereztek vezetést, de ilyet a futball, szerencsére jól reagáltunk a bekapott gólra. A meccs végén szintén megmutatták az igazi erejüket, azt, hogy bárki dolgát, bármikor képesek megnehezíteni. Egy kicsit meglepődtem, hogy Carlo Ancelotti vitatja a VAR döntését a lesállás miatt. A videózás után nem gondolom, hogy bárkinek bármi kétsége lehet az ítéletet illetően (…) Ha mégis, az már vicc kategória.” – így Xavi kiemelve azt is, hogy a siker már csak azért is édes számukra, hiszen 5 éve nem nyert a Barca hazai pályán az ősi rivális ellen.

“Hogy bajnokok vagyunk-e ezzel a sikerrel? Nem gondolnám, nem is úgy tekintünk magunkra. Egy újabb fontost lépést tettünk a célunk elérése felé, de egy pillanatig sem dőlhetünk hátra. Sok pontot szereztünk mostanában a La Ligában, amit sokszor a stabil védelmünknek köszönhetünk, ugyanakkor ma este a támadóinkat is minden dicséret megilleti.” – lelkendezett tovább az érthető módon elégedett Xavi.