Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Őszi első a Vidi, botlott az Újpest, magabiztos Paks

Három találkozó már véget ért az NB I. tizennegyedik fordulójának szombati játéknapján. A Videoton meglepetésre gólt sem tudott szerezni, az Újpest ordító ziccereket hagyott ki, eközben a Paks elintézte a Pápát.

fotó: nso.hu/Mirkó István

Kecskemét – Videoton

A fehérváriak azzal tudattal készültek a kecskeméti összecsapásra, hogy akár döntetlennel is bebiztosítják őszi elsőségüket, ám Joan Carrillo együttese hiába kezdte jobban az összecsapást, az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, ám Bebeto labdája kicsit lett hosszabb Balázsnak, míg a másik oldalon Gyurcsó hagyott ki egy ziccert. A mérkőzés irama ugyan hagyott kívánni valót maga után, de a harcosságot, és a küzdőszellemet, az igyekezetet díjazta a közönség. A szünet után is folytatódott, sőt, ha lehet egy fokkal nagyobb lett az iram, így a helyzetek sem maradtak el, de a lövések rendre egy blokkoló lábban haltak el. A KTE is igyekezett, sőt, Balázs Zsolt megszerezhette volna a vezetést, ha pontosabban céloz, így azonban Calatayud magabiztosan ölelte megához a próbálkozást. Az utolsó negyedórára megfogyatkozott a lila-fehér együttes, miután egy vétlen arconrúgás miatt második sárgával kiállította Iványi Patvaros Zsoltot. A Vidi ezután átvette a mérkőzés irányítását, de helyzeteit nem használta ki, így ebben a szezonban megvan első döntetlenje is a listavezetőnek, amely biztosan őszi elsőként fejezi be az első etapját a bajnokságnak, miután hét pontra nőtt az előnye a közvetlen üldöző MTK-val szemben.

Kecskemét – Videoton 0-0
g.:
s.: Kitl (36.), Eninful (55.), Laczkó (71.) ill.: Sándor Gy. (25.), Kovács I. (43.), Stopira (60.)
kiállítva: Patvaros (74.)

Paks – Pápa

Nem bízott semmit a véletlenre Csertői Aurél. A zöld-fehérek mestere támadó alakulatot küldött pályára, és bár a Lombard mindent megtett, nem sikerült megállítani a tolnai rohamokat. Bár felforgatta sérülés miatt alapembereit nélkülöző Csertői, ennek ellenére végig irányította a találkozót a hazai együttes. Húsz percig kellett várni, mire feljegyezhettünk eseményt. Zulevs közeli próbálkozását fogta Molnár, majd Haraszti duplázhatott volna, de Szűcs bravúrral védte a fiatal paksi két lehetőségét is, Bertus pedig fölé lőtt. Hogy mégse maradjunk gól nélkül az első félidőben, arról a Paks gondoskodott. Haraszti emelt Kulcsár elé, ám Szűcs remekül érkezett, a kipattanóra rástartoló Harasztit viszont buktatta Tóth, a megítélt tizenegyest Báló váltotta gólra. A fordulást követően is támadásban maradtak a zöld-mezesek, bár sokáig csak veszélyeztettek: Haraszti és Bertus újabb gólokat szerezhetett volna, illetve Váginak is volt egy remek kísérlete, de a lécet súrolva ment fölé. Aztán Haraszti a behátráló Csizmadia mellől meglőtte a másodikat, eldöntve a három pont sorsát, mert a Pápában ezen az estén nem volt meg a kellő tűz a gólszerzéshez. A Videotontól visszatérő Haraszti később kapufát is lőtt, majd az ő passza kellett Bor Dávidnak, aki kilépett, és Szűcs kapujába helyezett, végleg pontot téve a meccsre.

Paks – Pápa 3-0 (1-0)
g.: Báló (45., 11-esből), Haraszti (68.), Bor D. (90+1)
s.: Vági (49.), Kiss T. (66.), Báló (85.), Nagy R. (90+2.) ill.: Csilus T. (51.), Jagodics B. (70.), Coroian (84.)

Újpest – Puskás Akadémia

Az Újpest ezen az estén is egyetlen kimondott csatár nélkül indult hadba a Puskás Akadémia ellen, akik pedig ötvédős rendszerrel igyekeztek útját állni a hazai rohamoknak. Nem is volt sok belőlük. Legalábbis az első félidőben. Ennek következtében Lencse és Szakály Dénes adhatott volna lökést sajátjaiknak, de mindketten elpuskázták ziccerüket. A másik oldalon Vasiljevic nem bírta ellőni Tar mellett a labdát, amelyet Danilovic kapus ütött elé. Írd és mondd, mindössze ezt a három lehetőséget jegyezhettük fel. Egy fokkal jobb második félidőt láthattunk, melynek elején Tar fejelt középre, Szakály pedig Balajczát becsapva a hálóba pofozta a labdát. Ellenben alig egy perccel később Simon Krisztián máris egálra hozta vissza az összecsapást. A gól után jóval támadóbbá váltak a hazaiak, de mind Nego, mind Bardhi lövése a kapufán csattant. A hajrában aztán megfogyatkozott a vendégcsapat, Vaszicsku második sárga után mehetett zuhanyozni. A lilák ezzel a döntetlennel leszorultak a dobogóról.

Újpest – Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
g.: Simon K. (48.) ill.: Szakály D. (47.)
s.:Vasiljevic (89.) il..: Lencse (68.), Kelic (76.)
kiállítva: Vaszicsku (87.)

Gavalovits Sándor