Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Rajtra készen – 8. rész (Újpest)

Egyetlen nap választja el a foci szerelmeseit a magyar élvonal nyitányától, felvezető sorozatunkban az Újpest következik.

Járt az elismerés a belga bajnoktól. Az Újpest 1-0-ra verte a Gentet. - fotó: ujpestfc.hu

Járt az elismerés a belga bajnoktól. Az Újpest 1-0-ra verte a Gentet. – fotó: ujpestfc.hu

Nem állíthatjuk, hogy nyugodt élet zajlott az utóbbi napokban Újpesten, mindenesetre Nebojsa Vignjevicnek nincs oka panaszra. A keret erős, még akkor is, ha Kabát Péter továbbra sem teljesen fitt a tavalyi sérülését követően, illetve egy szerencsétlen mozdulat következtében a frissen igazolt Windecker József az ősz nagy részét kihagyni kényszerül. Ami viszont pozitív, hogy a belga edzőtáborban megbizonyosodhattak arról a lila-fehérek, hogy képesek egy erősebb ellenfél ellen is helytállni. Nagy fegyvertény ugyanis, hogy legyőzték a friss bajnok és szuperkupagyőztes Gent együttesét, ugyanakkor meglepetésre vereséget szenvedtek az újonc Békéscsabától még a felkészülés elején. Hogy aztán melyik arcát mutatja a bajnokságban a IV. kerületi alakulat, az ősz eldönti, végtére is az igazolások jól sikerültek. Ki kell emelni Kylian Hazard nevét, aki minap nyilatkozta, azért választotta a lilákat, mert szeretett volna kilépni Eden, és Thorgan árnyékából. Mellette is akad jó ismerős az érkezők között. Ilyen Filkor Attila vagy éppen Kovács Zoltán. A kapus személyében tehát újra lesz egy „Kokó” a csapatban. Kovács korábban megfordult Kaposváron, Siófokon és az MTK-ban is, legutóbb a román Dinamo Bucureşti-t erősítette. Összességében tehát elmondható, hogy a mezőny első felébe bőven odaérhetnek a lila-fehérek.

A friss szerzemények, és Balajcza Szabolcs. - fotó: ujpestfc.hu

A friss szerzemények, és Balajcza Szabolcs. – fotó: ujpestfc.hu

A játékos-mozgás:
Érkezett: Kylian Hazard (belga, Zulte Waregem, belga), Kálnoki Kis Dávid (MTK), Windecker József (Győri ETO), Cseke Benjámin (MTK, kölcsönbe), Filkor Attila (AC Milan, olasz), Nagy János (Siófok, kölcsönből vissza), Kovács Zoltán (Dinamo Bucureşti, román), Sallói Dániel (Kansas City U18, egyesült államokbeli), Mohl Dávid (Pécsi MFC), Gubacsi Zoltán (Diósd, kölcsönből vissza), Pávkovics Bence (Pécs), Tóth Patrik (az utánpótlásból)

Távozók: Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liége, belga, kölcsön után végleg), Nemanja Andric (szerb, Győri ETO, kölcsönből vissza), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava, kölcsönből vissza), Loic Nego (francia, Chralton Athletic, angol, kölcsönből vissza), Kim Ojo (nigériai, KRC Genk, belga, kölcsönből vissza), Filip Stanisavljevic (szerb, AO Platanias, görög), Aaron Addo Dankwah (ghánai, szabadon igazolható), Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Sandro Tsveiba (orosz, szabadon igazolható), Nagy János (szabadon igazolható)

Az Oostende együttesét már nem sikerült legyőzni. - fotó: ujpestfc.hu

Az Oostende együttesét már nem sikerült legyőzni. – fotó: ujpestfc.hu

Felkészülési eredmények:
Újpest – Újpest-U21 2-1
Újpest – Békéscsaba 1-2
Gent (belga) – Újpest 0-1
St. Truiden (belga) – Újpest 2-2
Oostende (belga) – Újpest 2-1

A várható kezdőcsapat:
Balajcza Szabolcs – Forró Gyula, Jonathan Heris, Litauszki Róbert, Kylian Hazard – Balogh Balázs, Bojan Sankovic – Asmir Suljic, Enis Bardhi, Filkor Attila – Kabát Péter

Sorozatunk eddigi részei:
Minden, amit tudni érdemes
Vasas
Békéscsaba
Paks
Puskás Akadémia
Haladás
Honvéd

Gavalovits Sándor