Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Félidőben még vezetett az AS Roma mégis kikaptak – videóval

Az Európa-liga nyolcaddöntői közül az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt párharc a francia Lyon és az olasz AS Roma összecsapása volt. Mindkét együttes magabiztosan jutott be a legjobb 16 közé, a franciák a holland Alkmaart, az olaszok a spanyol Villarreal ellen harcolták ki a továbbjutást.

2448050_w1

Lyon – AS Roma 4:2 (1:2)
Helyszín:
 Parc Olympique Lyonnais (Lyon) Vezette: Taylor (angol)
Gólszerzők:
Diakhaby (8.), Tolisso (47.), Fekir (74.), Lacazette (90+2.) ill. Salah (20.), Fazio (33.)
Sárga: Tousart (62.) ill. Emerson (41.), Manolas (66.)
Kiállítás: 

Lyon: Lopes – Morel, Diakhaby, Mammana (Fekir 71.), Rafael (Rafael 46.) – Tousart, Gonalons, Tolisso – Valbuena, Lacazette, Ghezzal (Cornet 75.). Vezetőedző: Genesio

Roma: Alisson – Manolas, Fazio, Jesus – Peres, De Rossi (Paredes 82.), Strootman, Emerson – Nainggolan (Perotti 85.), Dzeko, Salah. Vezetőedző: Spalletti

Remek iramban kezdődött a franciaországi mérkőzés, már az ötödik percben komoly lehetőség adódott a farkasok előtt, Nainggolan lövését a hazaiak portása Lopes hatástalanította. Három perccel később egy pontrúgást követően a hazaiak szerezték meg a vezetést, miután Diakhaby fejelt Alisson kapujába védhetetlenül. A gól után a 12. percben ismét a franciák veszélyeztettek, Valbuena azonban nem tudta kapura tenni  a labdát. Az első negyedóra végén Emerson lövését blokkolta a Lyon védelme. A 20. percben egy komoly védelmi hibát használt ki a Roma és egyenlített, az első gól szerzője Diakhaby csúszott el az utolsó pillanatban amiből Salah óriási ziccerben találta magát a Lyon kapusával szemben és az egyiptomi nem is hibázta el a ziccert és Lopes lábai között a kapuba lőtte a Roma egyenlítő találatát. Félóra játékot követően a vendégek előtt adódtak lehetőségek, előbb Nainggolan majd Strootman lövését blokkolta sikeresen a lyoni védelem. A 33. percben De Rossi pontrúgása után már a vendégeknél volt az előny miután Frederico Fazio fejét találta meg De Rossi passza, a rómaiak védője nem is hibázott és Lopes kapujába bólintott. Az első félidő véghajrájában Maxime Gonalons kapta meg a labdát és lövéssel próbálkozott, mintegy 24 méterre a kaputól. A Lyon játékosának lövése a kapu közepe felé tartott, de Alisson könnyedén védeni tudta.

2448067_w1

A második játékrészben egy offenzív felfogású Lyon lépett ki a Parc Olympique Lyonnais gyepére és már a félidő második percében gólt eredményezett a támadóbb és agresszívabb játék. Az egyenlítő találatot jó 25 méterről Tolisso lőtte a Roma hálójának bal alsó sarkába védhetetlenül. A vendégek a 48. percben egy kontrát követően létszámfölényes szituációban törhettek kapura, Strootman azoban nem tudta gólra váltani a ziccerét és Lopes bravúrral hárítani tudott. Jallet beállásával a Lyon jobbszéle lett aktívabb és több labda is érkezet ta jobbszélről, a francia védő a támadásokat is jobban segítette, mint Rafael. A folytatásban is a francia együttes volt kezdeményezőbb és a 65. percben Gonalons megpattanó lövése okozott kellemetlen pillanatokat a vendégek portásának, aki azonban nem adta meg magát és hárított. Öt perccel később két komoly védést is bekellett mutatnia Alisson kapusnak, előbb Lacazett bomábját szedte ki a bal felsőből  majd Valbuena távoli löketét a léc alól a rómaiak portása. A második félidőben rendkívül passzív rómaiak nem úszták meg a Lyon egyre erősődő nyomását és a 74. percben a csereként beálló Fekir belőtte csapata harmadik találatát, ezzel megfordítva a találkozó állását. A hajrában is a franciák diktálták a tempót, a mérkőzés utolsó perceiben a Lyon gólfelelőse Lacazette egy sistergős bombával lőtte ki a bal felső sarkot  így kétgólos előnnyel utazhatnak Rómába Lacazették.

https://www.youtube.com/watch?v=SLnmn9717fo

 

Képek: uefa.com

O.G.