Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MLS-ből vonulhat vissza a Kanadába “száműzött” olasz támadó

A 2000-es évek közepén olasz labdarúgás egyik nagy reményésgének számított Sebastian Giovinco. A 31 éves támadó három éve, némileg váratlanul az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Torontóhoz kötelezte el magát, és teljesítményét elnézve, nem is döntött rosszul.

Giovinco

(forrás: mlssoccer.com)

Giovinco ezidáig 104 tétmérkőzésen 65 góllal segítette csapatát, ami egészen remek teljesítmény a klasszikus csatárnak éppen nem nevezhető olasz támadótól, a legutóbbi szezonban pedig a hőn áhítótt MLS-bajnoki címet is sikerült elhódítania csapatával, így bátran kijelenthető, hogy az MLS egyik, ha nem a legjobb játékosáról van szó.

Jogosan merül fel ilyenkor a kérdés, hogy vajon láthatjuk-e még őt újra hazája vagy esetleg más európai topbajnokságában? Nos, Giovinco ügynöke nem bonyolította túl a kérdésre adott válaszát: “Hogy visszatér-e Sebastian az olasz bajnokságba? Erre nincs semmi esély. Nagyon jól érzi magát az MLS-ben biztos, hogy itt folytatja, sőt, fejezi majd be pályafutását. Bár utóbbira remélem, még jó sokat kell várni.”

Ügynöke szavait maga a játékos is megerősítette egy tavaly novemberben adott interjújában: “Hogy őszinte legyek, nem hiányzik Olaszország, nagyon jó érzem itt magam. Persze a barátaim és a családom hiányzik, de mindössze ennyi. Szerintem itt fogom folytatni, bár a fociban soha nem lehet tudni.”

(zp)