Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: eltiltották a Szuperkupán piros lapot kapó Valverdét

Döntött a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) fegyelmi bizottsága Federico Valverde ügyében, aki a Spanyol Szuperkupa döntőjében kapott piros lapot Alvaro Morata buktatásáért. 

Forrás: talksport.com

A Real Madrid győzelmével végződő Spanyol Szuperkupa döntőjében kiállították Fede Valverdét, aki a mérkőzés 115. percében szabálytalanul megakadályozta az utolsó emberként  kapura törő Alvaro Moratát.

Mivel a Szuperkupa egy rendhagyó sorozat, és a finálé után több mérkőzést nem játszanak, kérdéses volt, hogy kap-e büntetést a piros lapért Valverde. A spanyol szövetség a mai napon viszont úgy határozott, hogy az automatikusan kiszabott egymeccses eltiltást hagyja jóvá, és további szankciókat nem alkalmaz.

A mérkőzés játékvezetője, Sánchez Martínez így fogalmazott az esetről a találkozó jegyzőkönyvében: 

„…a 116. percben a 15-ös számú játékos, Federico Valverde piros lapot kapott, mivel szabálytalanul állította meg a tiszta gólhelyzetben kilépő játékost.”

Valverde szabálytalansága a mai napig vita tárgya. Sokan “hősies tettként” gondolnak az esetre, mások szerint ilyet semmilyen helyzetben nem lehet tenni. Az uruguayi játékost ráadásul a meccs legjobbjának is választották, amivel szintén sokan nem értettek egyet. Az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone szerint jól döntött Valverde, maga a játékos pedig bocsánatot kért a mozdulatáért.