Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ez a Bayern napja volt!

Mivel a közvetlen riválisok mindegyike pontot, illetve pontokat veszített a 10. forduló eddigi mérkőzésein, a müncheniek pedig győztek, a bajorok számára mindenképp jól alakultak az események. A többi pályán is zajlottak az események, éppen ezért ezúttal sem kellett csalódniuk a német futball szerelmeseinek!


Hamburger SV – Bayern München: 0-3 (0-1). Szokásukhoz híven nagy elánnal kezdtek a vendégek, akik szinte végig önbizalommal telve játszottak és a meccs nagy részében irányították a játékot. Amikor az első játékrész vége előtt nem sokkal Bastian Schweinsteiger révén megszerezték a vezetést Jupp Heynckes „fiai”, félig-meddig megnyugodhattak a bajorok, hiszen a szombat esti mérkőzést megelőző harmincegy alkalommal, amikor megszerezték a vezetést, azt a találkozót meg is nyerték a „bőrnadrágosok”. Mint kiderült, ez a fantasztikus sorozat ezúttal sem szakadt meg, sőt a második felvonás elején olyan tempót voltak képesek diktálni Müllerék, amivel nem „csak” további gólt szereztek, hanem a maradék kedvét is elvették a kikötővárosiak kedvét a labdarúgástól. Az utolsó félórában már takaréklángon égett a listavezető, de így is rendkívül magabiztosan őrizte a tetemes előnyét, amivel hétpontosra nőtt az előnye. Gólszerzők: Schweinsteiger (40.), Müller (48.), Kroos (53.).

Borussia Dortmund – Vfb Stuttgart: 0-0. A bajnoki címvédő győzelmi reményekkel lépett pályára hazai környezetben a „Svábok” ellen, azonban meg kellett elégedniük az egy ponttal. Bár előzetesen a szakértők nagyobb esélyt adtak a hazaiaknak a győzelem kiharcolására, elsősorban masszív védelmének köszönhetően sikerült megőrizniük a gólnélküli állást Bruno Labbadia legénységének, így tovább húzódik hat tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, valamint a mostani összecsapással együtt a legutóbbi öt egymás ellen megvívott ütközet döntetlennel ért véget. Mindezt annak ellenére mondhatják el magukról Ibisevicék, hogy gyakorlatilag a játék minden elemében felülmúlta őket a soros riválisuk, azonban ennek ellenére sem tudták kiharcolni a sikert a dortmundiak. Hajnal Tamás ezúttal a kispadon kapott helyet.

Hoffenheim – Schalke 04: 3-2 (1-1). A hetek óta önmaga árnyékaként szereplő Hoffenheim számára nem volt túl hálás feladat a kifejezetten jól teljesítő és immár második helyen álló gelsenkircheniek ellen megmérkőzni, ám mégis szerencsésen alakult a szempontjukból a bajnoki. Bár bizonyos szituációkban már-már nyomasztó vendégfölény alakult ki – a lefújást követően 33-67 %-os labdabirtoklási arány is ezt bizonyítja, vagy említhetnénk a kaput eltaláló lövések számát is, ami 5-11, ennek ellenére rendkívül fegyelmezetten játszottak Markus Babbel futballistái, s nagyszerűen oldották meg a leckét, s ha némi szerencsével is – az utolsó percekben szerzett találattal -, de győzelmet arattak, s ezzel hatalmas skalpot szereztek! Talán ezzel a sikerrel fel tudnak zárkózni a mezőnyhöz Wiese-ék! Gólszerzők: Volland (13.), Firmino (67.), Schipplock (90.), ill. Neustädter (37.), Uchida (82.).

Hannover – Augsburg: 2-0 (1-0). Huszti Szabolcs sérülése miatt nem számíthatott Mirko Slomka vezetőedző, ennek ellenére a győzelemért játszottak a bajorok ellen a vendéglátók. Céljukat el is érték, ugyanis a legfontosabb szituációkra jobban reagáltak a hazaiak, s aktívabban is támadtak. Gólszerzők: Diouf (26.), Stindl (85.).

Borussia Mönchengladbach – Freburg: 1-1 (0-0). Bár a labdabirtoklás tekintetében jobbak voltak a vendégek (44-56 %), a két kapu hasonló mértékben forgott veszélyben. Lényegesen többször próbálkoztak ugyan a mönchengladbachiak (11-6), a kaput eltaláló lövéseket illeti, már nem beszélhetünk jelentős különbségről (4-3). Gólszerzők: De Camargo (49.), ill. Caligiuri (77.).

Nürnberg – VfL Wolfsburg: 1-0 (0-0). Az alsóházi rangadón előzetesen nagy kérdés volt, hogy az edzőváltás óta két győzelmet arató „Farkasok” képesek-e átmenteni a remek formájukat erre a különösen fontos mérkőzésre. Nos, mint kiderült, ez nem sikerült kellőképpen, amit elsősorban az mutat meg a leginkább, hogy a kilencven perc során mindössze két kaput eltaláló lövésük volt. A házigazda ezzel szemben ötször eltalálta a kaput, valamivel többet birtokolták a labdát (53-47 %) és ami a legfontosabb: ő szerezte meg a meccset eldöntő gólt. Gólszerző: Gebhart (76.).


Vasárnap

15:30 Bayer Leverkusen – Fortuna Düsseldorf (Eurosport 2)

17:30 Werder Bremen – Mainz (Eurosport 2)


Szerző: Budai Levente