Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Magyar” csapatok találkozása és a várva várt derbi szombaton, avagy következik a Mainz – Hannover és a Bayern München – Borussia Dortmund!

A hét végén a szokásosnál is több, a magyar szurkolók számára izgalmasnak és érdekesnek ígérkező összecsapás kerül megrendezésre a Bundesligában. Míg a Hannover mainzi vendégjátéka Szalai Ádám és Huszti Szabolcs találkozása miatt – is – érdekes lesz, a bajnok Dortmund a toronymagasan vezető bajorokhoz látogatnak, így igazi presztízcsatára van kilátás!

Mainz (7.) – Hannover (6.):
A két gárda ráadásul ugyanannyi (20) pontot gyűjtött az eddig lejátszott tizennégy forduló során, s csak tőbb lőtt góljának köszönhetően előzi meg Mirko Slomka legénysége a soron következő riválisukat. S az előző két fordulóban is hasonlóan szerepeltek: míg Szalaiék a Dortmundtól elszenvedett mérkőzést követően nyertek Frankfurtban, a vendégeket 5-0-ra kiütötte a Bayern München, azonban 2-0-ra legyőzték a Fürthöt.

A két gárda eddig tizenkétszer találkozott egymással az élvonalban, s ezen összecsapások mindegyikén csak a mainzi védő Nikolce Noveski játszott. Az említett tizenkét mérkőzés örökmérlegét tekintve elmondható, hogy 2 mainzi győzelem mellett 5-5 döntetlen és hannoveri siker született. A Mainzban megrendezésre kerülő randevúk során pedig teljesen kiegyenlített erőviszonyokat mutat a statisztika: 2-2 hazai siker, pontosztozkodás, illetve Hannover-győzelem.

Várhatóan a két magyar játékos a klubjaik kezdőcsapatába kerülhetnek majd, ám valószínűleg hazai részről Jan Kirchhoff, Niko Bungert, Julian Baumgartlinger, Chinedu Ede és valószínűleg Eric Maxim Choupo-Noting is kihagyni kénytelen a meccset. A Hannover játékosai közül pedig jó eséllyel nem léphet pályára Felipe, Leon Andreasen és Mohammed Abdellaoue sem, így nagy kérdés, melyik edző tud jobban alkalmazkodni a hosszú sérüléslistához.

Bayern München (1.) – Borussia Dortmund (3.):
A bajorok teljesítményére a semleges szurkolók számára is egyre nehezebb megtalálni a legmegfelelőbb kifejezést, hiszen máris tíz ponttal vezetik a Bundesligát, s az utóbbi időkben, a Dortmund elleni rossz szereplés dacára a szombat esti rangadón még inkább leszakíthatják magukról a mezőnyt.

A két együttes jó formáját kiválóan mutatja, hogy míg a „bőrnadrágosok” a legutóbbi nyolc meccsén veretlen és két döntetlen mellett hatszor nyertek – legutóbb Freiburgban 2-0-ra -, addig a címvédő tíz mérkőzés óta nem talál legyőzőre, s a három pontosztozkodás mellett hétszer is nyert. Egyelőre azonban ez is „csak” ahhoz elég, hogy a Német Kupában versenyben vannak, a Bajnokok Ligájában biztos csoportelsők a legerősebbnek vélt kvartettben, valamint tizenegy ponttal lemaradtak Jürgen Klopp „fiai”.

Az egymás elleni mérleget tekintve elmondható, hogy 38-szor a Bayern nyert, 26 döntetlen született és 22-szer nem tudtak dönteni a csapatok a három pont sorsáról. Münchenben nyomasztó fölénye volt eddig a hazaiaknak: 26 bajor győzelem mellett 9-szer döntetlenre végeztek a gárdák, s mindössze 8-szor tudott idegenben sikert aratni a Dortmund.

Érdekességképp elmondható, hogy legtöbbször a sárga-fekete mezesek ellen játszott döntetlent a rekorbajnok – huszonhatszor, ugyanakkor abban is bízhatnak a vendégek, hogy a legutóbbi három, egymás elleni ütközeten eredményes volt Robert Lewandowski.

A sérülteket illetően elmondható, hogy egyes információk szerint Daniel van Buyten, Luiz Gustavo, Emre Can és talán Arjen Robben hiányzik az egyik oldalról, Muts Hummels, Patrick Owomoyela, Marvin Bakalorz pedig a másik oldalról, ennek ellenére egy hamisítatlan német rangadóra van kilátás! Győzzön a jobbik!

Szerző: Budai Levente