Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gerrard: Egyszer Wilshere lehet a világ legjobbja

A Liverpool, és a ,,Háromorszolánosok” csapatkapitánya, Steven Gerrard úgy véli, hogy a fiatal játékos páratlan tehetség, és Roy Hodgson alig várja, hogy duójukból egy erős köteléket hozzon össze a középpálya tengelyében.

A páros valószínűleg egyszerre, együtt bizonyíthat majd az angol válogatott, ma esti, Brazília ellenni fellépésén. Az Anfield Road vezére egyébként hangsúlyozta azt is, hogy nem kíván még nagyobb terhet róni, a nemrég még 17 hónapot kihagyó 21 éves tehetségre, Jack Wilsher-re (a kép jobb oldalán), hiszen arra így is nagy nyomás nehezedik az Ágyúsoknál.

,,Azt hiszem, Wilshere-ben meg van az a lehetőség, hogy a világ legjobbja legyen. Én nem akarok semmilyen nyomást a vállára tenni. Ez teljesen igazságtalan lenne, ám játszottam ellene a közelmúltban, és edzésen is láttam szemtől szemben. Ő sokkal jobb, mint egy átlagos Premier League középpályás, nagyon bízok benne.” – árulta el véleményét a ’Pool 32 éves csékája.

Gerrard (a képen baloldalon) úgy tartja, hogy Wilshere fő erőssége a sokoldalúsága, és hogy könnyen meg tud majd küzdeni a brazil középpályásokkal a mérkőzésen.

,,Jól kezeli a labdát, felfelé, és lefelé robog a pályán. Ha kell, gólt lő, ha kell, kiszolgál. Ő még csak 21 esztendős, de egy fantasztikus tehetség. El vagyunk ragadtatva tőle, és örülünk, hogy nálunk játszik. Remélem, hogy mindig a legjobbat tudja majd nyújtani a későbbiekben is, például, majd ha eljutunk Brazíliába, akár ott is.”

Az Arsenal játékosa majdnem másfél évet kihagyott bokasérülése miatt, Gerrard azonban ragaszkodik a társhoz, és reméli, hogy minél előbb jó formába kerül.

,,Nagyon csalódott volt, nem tudta elfogadni, hogy nem lehet pótolni a kiesett időt, amit lábadozással töltött, persze egy labdarúgónak ennél nincs is rosszabb. Azonban meg kell adni neki a bizalmat, ahogy Wenger is tette az Arsenal-ban, és akkor csak egyre jobb, és jobb lesz az idő haladtával. Úgy tűnik egyelőre, hogy képes megbirkózni a rá nehezedő nyomással. A válogatottnál meg van az az előnyünk, hogy a több kulcsjátékosnak köszönhetően, nem egy ember viszi hátán az egész csapatot.” – zárta mondandóját az angol válogatott csapatkapitánya.

Szerző: Balogh József