Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Domenech: a Real sztárja egy haszontalan játékos

A francia válogatott korábbi, rossz hírű kapitánya, Ryamond Domenech, függetlenül attól, hogy ki, miként ítéli meg szavahihetőségét, ismerve már korábbi meglepő mondatait, húzásait, most éppen büszke francia honpolgárhoz híven, sajátjai vérét szívja, hiszen Karim Benzema-t kezdte ki, miszerint az nem való a válogatottba.

A részsikereket elérő, majd nagyot bukó egykori kapitány, aki azóta nem dolgozik a szakmában, csak, mint szakkommentátor, elmondása szerint látva Benzema tegnapi, grúzok elleni játékát, csak a haszontalan jelző jut róla eszébe.

Domenech haragját az algériai származású támadó egyrészt azzal vívhatta ki, hogy még a héten kijelentette, hogy ő ugyan nem énekli a nemzeti himnuszt, a Marseilles-t., másrészt pedig 929 perce nem talált be a válogatott színeiben.

Az ex-mesternek megvolt a véleménye a többiekről is:
,,Én már korábban is mondtam: Benzema csak megerősítette, hogy mennyire haszontalan, Ribéry pedig eléggé ellentmondásos, bár tegnap gólt szerzett. Matuidi, és Valbuena teljesítménye lenyűgözött, utóbbi három játékos biztos megkapja a lehetőséget Spanyolország ellen is.”

Eközben azonban van, aki mégis pozitív véleménnyel van Benzema-ról, ő pedig nem más, mint az éktárs, az arsenal-os Olivier Giroud:
,,Karim helyzeteket teremtett. Én is próbáltam lehetőséghez juttatni, igyekeztem megtalálni őt. Ez egy olyan kapcsolat, ami működik, és sok mindent elértünk az este folyamán. Nincsenek problémáink.”

Domenech kapitánykodása idején is sok ellenséget szerzett magának, mint például Robert Pirés, Nicolas Anelka, vagy Patrice Evra. Természetesen az ember nem barátkozni akar feltétlenül ebben a szakmában (sem), munka közben, de az sem vitás, hogy normális emberi kapcsolatok szükségeltetnek ahhoz, hogy valamit el tudjon érni, egy valamire való csapat.

Balogh József