Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Svájci botlás Aphrodité szigetén

Döntetlent hozott a két offshore adóparadicsom csatája Cipruson, ezzel a svájciak óriási esélyt szalasztottak el, hogy megerősítsék vezető helyük az E-csoportban. Nagy veszélyben azért így sincs az első hely, bár Albánia látótávolságra zárkózott az  alpesi országhoz.

Az első komolyabb lehetőség a ciprusiak előtt adódott, amikor egy szabadrúgás után Teofiliu tiszta helyzetben fejelt mellé. A svájciak előtt adódtak a nagyobb ziccerek, ám Seferovic  a jobbnál is jobb helyzeteket keresett, így többször is “túljátszotta” a támadást. A svájci mezőnyfölény ellenére a házigazdák jártak a legközelebb a gólszerzéshez, amikor Cristofi parádés passza után Charalambidis lövése a kapufán csattant.

A szünet után a szórványos hazai támadások közepette tovább próbálkoztak a svájciak, Seferovic a hajrában többször is eldönthette volna a három pont sorsát, de a második félidőre is átmentette gyenge formáját, így az eredmény nem változott, a találkozó 0-0-ás döntetlennel zárult.

Ciprus – Svájc 0-0

Ciprus: Georgallides – Teofiliu, Junior, Charalambous, Solomou – Makridis, Dobrasinovic, Charalambidis, Laban – Nicolaou, Christofi

Svájc: Sommer – Lichtsteiner, von Bergen, Djorou, Rodriguez – Shaqiri, Behrami, Inler, Emeghara – Stocker, Seferovic

Veres Péter