Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Wolfsburg női csapatának útja, a Bajnokok Ligája győzelemig

Szenzációs idényen van túl a magyar Jakabfi Zsanettet is a soraiban tudó Vfl Wolfsburg együttese, amely mind a hazájában, mind a nemzetközi porondon is prófétának bizonyult. Cikkünk a „Lányfarkasok” idei Bajnokok Ligája menetelését hivatott bemutatni.

A wolfsburgi lányok egy évvel ezelőtt a második helyen végeztek a Potsdam mögött a Bundesligában, így természetesen kvalifikálták magukat a BL 2012/13-as kiírására. Sőt, a zöldeknek nem is kellett fáradozniuk a selejtezős csoportkör, augusztusi mészárszékén, egyből bekerültek a legjobb 32 együttes közé.

Kis mellékes információ, hogy az MTK megnyerte saját csoportját, a PAOK, a NASE, és a Skonto előtt, bár a magyar csapatnak az első forduló máris végállomást jelentett, a Malmö elleni kettős vereséggel.

Vissza a Wolfsburghoz! Az első körben, a német gárda útjába a lengyel RTP Unia Racibórz került. Nos, a sziléziai gárda nem jelentett túl nagy feladatot, és két nagyarányú győzelemmel, 11-2-es összesítéssel léptek tovább Jakabfiék. A magyar középpályás az odavágón, egy góllal vette ki a részét a sikerből. A következő forduló sem lett végül nagy kihívás a csapatnak, hiszen már az első meccsen, Németországban kiharcolták a sikert, a lányok. A visszavágó pedig már csak formalitás volt, a norvég Röa IL ellen. Jakabfi egyébként még odahaza lőtte idei második, és egyben utolsó BL gólját, az oslóiak ellen.

A legjobb 8 együttes között már valóban csak erős gárdák maradtak, így értelemszerűen visszaestek a gólgazdag, nagykülönbségű mérkőzések számai. A Wolfsburg a feltörekvő orosz női futball képviselőjével, a WFC Rossiyankaval csapott össze. A Vfl végül kemény csatában, de kettős győzelemmel jutott túl, a krasznoarmejszki egyletet felülmúlva. Jakabfi mindkét találkozón pályára lépett.

Az elődöntőben mindenki féltette a Wolfsburgot, hiszen a híres Arsenal Ladies-szel kerültek össze, ám az újdonsült német bajnok meglepte az angol gárdát, és újfent kettős győzelmet bemutatva masírozott be a döntőbe. Abba a döntőbe, ahol a következő sztár gárda, vagyis az Olympique Lyon várt Jakabfiékra.

A finálét végül egyetlen gól döntötte el, a Stamford Bridge-re kilátogató 20 ezer néző szemeláttára. A mindent eldöntő találatot tizenegyesből, a 74. percben szerezte a rutinos kulcsjátékos, Martina Müller. Jakabfi Zsanett a 79. minutumig volt ott a pályán, ám a végén ő is együtt örülhetett társaival, a klub történetének legdicsőebb szezonjának végén-

Balogh József