Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női foci: Ő a világ legeredményesebb gólszerzője

Az olimpiai bajnok Egyesült Államok válogatottja tegnap barátságos meccsen csapott össze, az egyébként szintén nem gyenge Dél-Korea nemzeti csapatával. A felkészülési mérkőzés szenzációját az amerikaiak ügyeletes csillaga, Abby Wambach szolgáltatta.

A bomba formában lévő USA hölgy csapata, meglehetősen könnyed játékkal, 5-0-ra múlta felül az ázsiai gárdát. A tavaly, a világ legjobb női játékosának megválasztott Abby Wambach kezdőként, 58 percet töltött a pályán, ami alatt mesternégyest tudott szerezni.

A Western New York Flash támadója, ha nem tűnik illetlenségnek megjegyezni, már 33 esztendős, ám későn érő típusként most van pályája csúcsán. Ugyanis azért is említésre méltó tegnapi négy gólja, mert ezzel a világ legtöbb válogatott gólt szerző játékosává lépett elő. Az eddigi éllovas, szintén amerikai volt, mégpedig a legendás Mia Hamm. Az utóbbi, 158 találatos rekordját adta át a múltnak, 160-ra korrigálva. Szédületes szám, főleg ha hozzátesszük, hogy ehhez 207 alkalommal kellett magára húznia a „Yanks” mezét.

Balogh József