Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Kockázatos lenne leigazolni Rooney-t

Tony Adams, az Arsenal korábbi legendás csapatkapitánya, és védője szerint a Manchester Unitedtől elvágyódó Wayne Rooney szerződtetése több szempontból is rizikós vállalkozás lenne.

A „Vörös Ördögöknél” végbemenő változások miatt könnyen elképzelhető, hogy az angol válogatott csatár csillaga elhagyja az Old Traffordot. Az utóbbi időszakban pedig rendszeresen szóba hozzák a nevét, az örök rivális „Ágyúsokkal”.

A találgatásoknak ráadásul alapja is van, hiszen Arséne Wenger egyébként is kedveli Rooney játékát. Sőt maga a második számú Arsenal részvényes, Aliszer Uszmanov sokat dicséri, a hirtelen haragú csatárt, ugyanis szerinte „nagy siker” lenne annak szerződtetése.

Eközben a manapság tévés szakértőként dolgozó Adams így nyilatkozott, a Rooney-ügyről:
„Nem vagyok benne biztos, hogy Wayne Rooney-t képesek lennének kezelni Londonban, hogy teljesen őszinte legyek. Hatalmas kockázat lenne szerintem. Nem hiszem, hogy pénzügyi probléma lenne, az ő megszerzése. Sokkal több múlhat a mentalitásán, és a vérmérsékletén. Rooney persze egy nagyon jó játékos, és természetesen szeretném látni az Arsenalban. Sir Alex Ferguson sokat foglalkozott vele az elmúlt években, de nem tudom, hogy Arséne Wenger tudna-e bánni vele. Én nem szeretnék pénzt költeni Wayne-re.”

Balogh József