Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla hármat vágott az Espanyolnak – videó

Az Espanyol hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Sevillától, ezzel Javier Aguirre csapata tovább folytatja mélyrepülését. Az andalúzok pedig erőt meríthetnek ebből a győzelemből és megkezdhetik a felzárkózást, hiszen a hatodik Getafétól lefele nagyon sűrű a mezőny.

Espanyol – Sevilla 1-3 (1-2)
G.: Garcia (24.) ill. Fazio (3.) Vitolo (10.) Bacca (59.)
K.: Sanchez (85.) ill. –

Mondhatni, lassan már megszokott, déli kezdéssel indult a Primera División vasárnapi játéknapja. A tabella második felében tanyázó, egykor szebb napokat is látott csapatok feszültek egymásnak a Cornellá El-Pratban. A két együttest mindössze egy pont választotta el egymástól, azonban a sűrű mezőnynek és a gólkülönbségeknek köszönhetően ez három helyet jelentett köztük a hazaiak javára. Egyik gárda sincs túl jó formában, az Espanyol az utolsó három bajnokijából kettőt elvesztett és egyszer ikszelt, míg a Sevilla kétszer egymásutánban is kikapott, a Real Madridtól ráadásul hetet kaptak. Mindkét csapatra ráfért tehát egy jó eredmény.

A vendégek nagyszerűen kezdték a mérkőzést, előbb Fazio fejelt egy beívelést az ötösről a jobb alsóba a harmadik, majd Vitolo tekert a tizenhatos sarkából a bal alsóba a tizedik percben, így már 0-2 volt az állás az andalúzok javára. Az Espanyolt sokkolta a két gyors gól, de lassan kezdtek magukhoz térni, na meg a húszezer néző bíztatása is adott nekik némi löketet. A 24. minutumban aztán Sergio Garcia szépített, miután nagyszerű labdát kapott Lanzarotétól és nyolc méterről a kapu jobb oldalába tekert. Ezután Rakitic növelhette volna szabadrúgásból a Sevilla előnyét, de a hazaiak kapusa szögletre mentett. Ezt a pontrúgást is a horvát labdarúgó végezte el, Carrico azonban mellé fejelte az ígéretes lehetőséget. Több helyzet nem esett, kiegyenlített labdabirtoklás mellett a vendégek valamivel többet veszélyeztettek és megérdemelt vezetéssel mehettek pihenni.

A második játékrész elején Aguirre mester két cserével próbálta felrázni hátrányban lévő csapatát és az 57. percben a hazaiak majdnem kiegyenlítettek, de Sanchez fejesét védte nagy bravúrral Bastos. Ami nem sikerült az egyik oldalon, az két perccel később igen a másikon, egy szép egyéni akció végén Carlos Bacca góljával ismét kettő lett a különbség, 1-3 a Sevillának. A 69. percben Rakitic végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, de kimaradt a helyzet. Az Espanyol mindent megpróbált a szépítés reményében: negyed órával a vége előtt szabadrúgást kaptak a büntetőterület széléről, de Pizzi elszalasztotta a szépítési lehetőséget, majd Javi Lopez lövése kerülte el a kaput a 84. percben. Kezdtek elúszni pontszerzési reményeik a kék-fehéreknek: öt perccel a vége előtt Victor Sanchez rövid időn belül megkapta második sárgáját is, mehetett zuhanyozni. Micsoda butaság volt! Emberhátrányban, két gólról felállni percekkel a vége előtt lehetetlen vállalkozásnak tűnt. Az emberelőnyt nem tudta kihasználni az andalúz alakulat, pedig Perrottiban ott volt a negyedik találat, de nem célzott pontosan, így kimaradt a ziccer. Egy hazai lövés, ami fölé ment és egy időhúzó csere a hosszabbításban a vendégeknél, amit még feljegyezhettünk. Több nem történt, Unai Emery fiai tehát nyertek és feljöttek a tabellán a 10. helyre, az Espanyol pedig ezzel a vereséggel visszacsúszott a tizenkettedik pozícióba.

Balinho

http://www.youtube.com/watch?v=5u-RdhTDdlw