Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női Magyar Kupa, negyeddöntő után: Folytassa Fradi, Viktória, MTK, Dorog kvartett

A női magyar kupában nagy pofont kapott a tavalyi ezüstérmes Astra a Népligetben, az MTK Újpesten fél tucattal lépett tovább, a Dorog hátrányból nyert a másodosztályú rangadón, míg a Viktória hétgólos meccsen, vert helyzetből jutott tovább.

Szombaton három mérkőzést is játszottak a hölgyek. A Dorog sokáig nem tudta feltörni a Győr védelmét, és a félidő hajrájában a vendég ETO szerzett vezetést, ám nem esett össze a dorogi együttes, és a második játékrészben folytatta támadó futballját a hazai együttes, amely az utolsó húsz percben eredményre is vezetett. A dorogi csapat elveszítette egyik alapemberét, Bárczi Klaudiát, miután egy szabálytalanságot követően lenn maradt. A diagnózis bokazúzódás. Ezzel a sikerrel a legjobb négy között a dorogiak, akiknek nem lesz könnyű dolguk, akárkit kapnak is.

Dorogi Diófa – Győri ETO 2-1 (0-1)
Buzánszky Jenő stadion, 120 néző, vezette: Széplábi Gábor (Jászberényi Marcell, Révész Csilla)
Dorog: Bakó Nóra – Treszler Ramóna, Papp Petra, Pintér Violetta, Vesszős Mercédesz – Gőbölös Gabriella, Koch Fruzsina, Várkonyi Orsolya, Nagy Ágnes – Tenczel Csilla (Tari Tímea, 52.), Bárczi Klaudia (Szepesi Sophie, 88.)
Győr: Joó Alexandra – Szűcs Laura, Fleck Nikolett, András Franciska, Mogyorósi Betta (Géczi Barbara, 27.) – Janicsek Zsanett, Öreg Cintia, Kalmár Vivien (Pédl Bettina, 80.), Bogdán Alexandra – Süle Dóra, Horváth Réka (Puskás Pálma, 89.)
g.: Nagy Ágnes (71., 83.) ill.: Horváth Réka (45.)
s.: Pintér Violetta (90+4.), Gőbölös Gabriella (90+5.) ill.: Mogyorósi Betta (12.), András Franciska (18.)
kiállítva: Bogdán Alexandra (90.)

Az Astra elleni rangadón ismét a Fradi volt jobb. A zöld-fehérek végig uralták a játékot, és már az első félidő elején előnybe kerülhetett volna Dörnyei Balázs csapata, ha a játékvezető nem huny szemet Zeller lerántásán a tizenhatoson belül. A későbbiekben is akadtak tévedései mindkét oldal kárára, például a második játékrészben egy elmaradt tizenegyes Szabó Boglárka lebirkózásáért. Mintegy fél óra kellett, hogy a mezőnyfölényét gólra váltsa a zöld-fehér brigád. Zeller Dóra egy visszagurított labdát lőtt Kovács kapujába, megadva az alaphangot a továbbiakhoz. A félidő hajrájában szép akció végén Diószegi növelte az előnyt, a vendégek szerint lesről betalálva. A második félidőben folytatta a nyomását a Fradi. Szabó Viktória egyéni alakítás után lőtt az Astra kapujába, tíz perccel később egy szögletre berobbanó Szabó Boglárka szépített, de két perccel később Kaján Zsanett remek passzjáték után lőtte a negyediket. Az utolsó tíz percre újra visszajött a meccsbe az Astra, ám hiába volt Megyes Ágnes nagy dugója, a lefújás előtt négy perccel Mosdóczi Evelin bebiztosította a Fradi továbbjutását. Sportszerű gesztust is gyakoroltak a fradista hölgyek: megtapsolták a vesztes felet, ami mindenképpen példaértékű dolog.

Ferencváros – Astra 5-2 (2-0)
Népliget, 70 néző, vezette: Antal Szabolcs (Nyerges Zsolt, Varga Lilla)
Ferencváros: Németh Júlia – Nagypál Fatima, Horváth Zsófia, Manja Benak, Szabó Viktória – Mosdóczi Evelin, Nakshije Krivanjeva (Horváth Boglárka, 74.), Zeller Dóra, Madarassy Kitti – Diószegi Fanni (Urbán Fanni, 90+2.), Kaján Zsanett
Astra: Kovács Klaudia – Kakuszi Adrienn (Ács Noémi, 55.), Vidács Krisztina, Pincze Gabriella, Telek-Sümegi Éva – Megyes Ágnes, Szabó Boglárka, Dominika Dikanová (Gyöngyösi Alexandra, 80.), Godvár Katalin (Halászi Kinga, 55.) – Molnár Judit, Benkő Mónika
g.: Zeller Dóra (30.), Diószegi Fanni (44.), Szabó Viktória (53.), Kaján Zsanett (65.), Mosdóczi Evelin (86.) ill.: Szabó Boglárka (63.), Megyes Ágnes (80.)
s.: Benkő Mónika (89.)

A találkozó összefoglalója:

Szakadó esőben vendégeskedett az MTK Újpesten. A címvédő szemernyi kétséget sem hagyott a továbbjutó kilétét illetően. Medgyes Péter lányai már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést. Ezúttal is kissé tartalékosan álltak fel a kék-fehérek, de még így is óriási fölényben játszottak, az Újpestnek csak egy-egy megvillanásra volt ereje. A második félidőben visszavett az MTK, de a lilákban ekkor sem volt benne, hogy szorosabbá tudja tenni a találkozót. A találkozó hőse Csiszár Henrietta, aki egymaga négyet lőtt.

Újpest – MTK 0-6 (0-5)
Bánka Kristóf Sportközpont, 40 néző, vezette: Döme Gábor (Puskás Gabriella, Laklia Ágnes)
Újpest: Bíró Barbara – Olasz Laura, Kakuk Anikó (Tóth Krisztina, a szünetben), Nagy Szabina, Mogyorósi Zsuzsanna – Szabó Ilona (Heidt Edina, a szünetben), Kiss Fanni, Véglás Viktória, Nagy Barbara – Külüs Zsuzsanna, Szennai Adrienn
MTK: Erdélyi Tamara – Szabó Zsuzsanna, Demeter Réka, Gál Tímea, Tatai Krisztina – Hummel-Smuczer Angéla, Palkovics Nóra (Kókány Regina, 69.), Nagy Lilla – Pádár Anita (Méry Rita, a szünetben) – Zágor Bernadett (Pinczi Anita, a szünetben), Csiszár Henrietta
g.: Nagy Lilla (4.), Csiszár Henrietta (9., 12., 27., 81.), Pádár Anita (29.)
s.: Nagy Szabina (7.), Olasz Laura (60.), Heidt Edina (71.)

Ma ebédidőben játszották az utolsó negyeddöntőt Szegeden. A Viktória átutazta szinte az egész országot, de nem hiába. Fordulatos mérkőzésen sikerült kivívnia a továbbjutást a szombathelyi hölgyeknek. Már a harmadik percben előnyhöz jutott Mitterstiller Csaba együttese egy balszerencsés öngólnak köszöhetően, hogy aztán Cserenkó Szabolcs csapata megfordítsa az eredményt. Az első félidő hajrájában úgy tűnt döntetlennel vonulhatnak pihenőre a hölgyek, ám Zimányi Kovács Anikó harmadik gólja a szegedi előnyt jelentette. Azonban nem örülhetett túlzottan sokáig a hazai csapat, ugyanis Ferencsik Evelin a második játékrész elején előbb egalizált, majd alig tíz perccel az egyenlítés után újra vezetéshez jutatta a szombathelyieket. A folytatásban mindkét együttes előtt adódott lehetőség, de újabb gól már nem esett, így a Viktória jutott az elődöntőbe.

Szegedi AK – Viktória Szombathely 3-4 (3-2)
Szeged, 70 néző, vezette: Bán Imre (Barta Norbert, Boros Máté)
SZAK: Földesi Lilien – Végh Emese (Hethési Kinga, 68.), Dóczi Andrea (Patocskai Rita, 55.), Lévai Nikolett, Lipták Lilla – Szil Tünde, Kasznár Annamária, Szalai Ágnes, Dudás Diána – Zimányi Kovács Anikó, Nagy Dzsenifer
Viktória: Földes Fanni – Heike Manhart, Marsai Nikoletta, Ferencsik Evelin, Tóth Alexandra – Szakonyi Emese (Csidei Klaudia, 60.), Tóth Enikő, Vörös Viktória (Horváth Lilla, 81.), Tischler Fruzsina – Németh Loretta, Nagy Dóra (Harsányi Andrea, 68.)
g.: Zimányi Kovács Anikó (14., 24., 44.) ill.: Lévai Nikolett (3., öngól), Vörös Viktória (42.), Ferencsik Evelin (52., 63.)
s.:

Továbbjutók:
Dorogi Diófa, Ferencváros, MTK, Viktória

Az elődöntők sorsolását november 18-án 15 órakor ejtik meg. Az elődöntőket 2014. április 19-én és 20-án rendezik, a döntőre május 13-án kerül sor később kijelölendő helyszínen.

Gavalovits Sándor