Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyögvenyelős Inter, szerencsés Udinese – videóval

Szenvedve szerzett egy pontot hazai pályán az Inter a kiesés ellen küzdő Cagliari ellen, míg az Udinese hiába játszott jobban, csak egy büntetőnek és az Atalanta két kapufájának köszönhetik a pontjukat.

Fotó: fifa.com

Úgy tűnt, az Inter túl jutott a válságon, vasárnap délután mégsem tudta legyőzni tizenötödik helyen tanyázó, épp egy gyenge sorozat közepén lévő ellenfelét. Nem túl nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a fekete-kékek nem tudtak dominálni papíron gyengébb ellenfelükkel szemben. Ráadásul az első igazi lehetőségből vezetést is szerzett a vendég Cagliari a San Siróban. A 40. perc táján Pinilla nyúlt bele kézzel a labdába a büntetőterületen belül, a tizenegyest Pinilla értékesítette higgadtan. Pár perccel később Avramov Milito és Alvarez lövésén is nagyot védett.

Szünetben összeszedte magát az Inter, amely az 51. percben egyenlíteni tudott: Icardi asszisztja után Rolando volt eredményes. Ezt követően a hazaiak tartották a labdát, de kicsit úgy tűnt, megelégednek az egy ponttal, de csak altatták a szardíniaiakat. Palacióhoz jutott el egy gyönyörű passz, az argentin csatáron viszont kifogott Avramov. Lefújás előtt egy szöglet után megszerezhette volna a győzelmet az Inter, de Samual léc alá tartó lövését szépen ütötte ki a vendégek kapusa. Az utolsó percekben szinte kétségbeesetten védekezett a Cagliari, és sikerült is ponttal távozniuk Milánóból.

Inter-Cagliari 1-1 (0-1)
Gsz.: Rolando (51.), ill. Pinilla (40. – büntetőből)


Inter 1-1 Cagliari 23.02 ourmatch.net by ourmatch

A tizenharmadik és a tizennegyedik helyezett csatáján sem született döntés, hiába játszott jobban az Udinese. Mindkét gárda próbál minél távolabb kerülni a veszélyzónából, az 1-1-es döntetlennel most együtt tettek egy minimális lépést előre.

Az Atalanta öt perc után majdnem vezetést szerzett, de Bonaventura lövését előbb Scuffet, majd a bal kapufa hárítja. Az elpackázott lehetőségek a vendégek szerencséjére nem bosszulták meg magukat, Muriel próbálkozását Consigli védeni tudja. A folytatásban az Atalanta akarata érvényesült inkább, a fiatal Scuffet többször is nagyot védett, de a 24. percben ő is tehetetlennek bizonyult Brivio ellen.

A folytatásban átvette az irányítást az Udinese, de az egyenlítés csak a 70. percben megítélt büntetőből jött össze. A visszajátszásokból sem jelenthető ki egyértelműen, hogy jogos volt a tizenegyes, Di Natale minden esetre bevágta azt. A 84. percben Cigarini szinte ketté törte a felsőlécet lövésével, ha kicsit lejjebb megy a löket, Scuffet tehetetlen lett volna, így viszont maradt az 1-1.

Udinese-Atalanta 1-1 (0-1)
Gsz.: Di Natale pen (71. – büntetőből), ill. Brivio (24.)

Piller Krisztián