Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga, női NB I: A profivá válás útján az MTK

Első magyar klubként az MTK női csapata válhat profi klubbá idehaza. Nem csak a körülményekben lesz nagy változás, hanem a játékosok is hamarosan főállású labdarúgók lehetnek.

mtk.noilabdarugas.hu

Fontos nap lett február 24-e az MTK hölgylabdarúgóinak számára, ugyanis délután bejelentették, hogy a Stadler cégcsoport és az MTK vezetősége megállapodása értelmében a tavasszal ösztöndíjban részesülnek a játékosok, majd nyáron elsőként kötnek profi szerződést velük. Ez utóbbi előkészítési fázisban jár.

Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország ügyvezető igazgatója kifejtette, a mezszponzor elégedett a csapat teljesítményével, fejlődésével, és örömmel nézték a kék-fehérek potsdami teremtornán készült képeit. Büszkeséggel tölti el egy ilyen tehetséges csapat támogatása. Reményét fejezte ki Dunai, hogy a további támogatásokkal hasonló, ha nem jobb eredményeket érhetnek el a hölgyek. Dunai Zoltán hangsúlyozta, a támogatás nem az eredményesség függvénye, hanem a már elért teljesítményé, amelynek révén az elmúlt évek legeredményesebb magyar együttesévé tették az MTK-t.

A nyáron minden MTK játékos profi szerződést kaphat – mtk.noilabdarugas.hu

Domonyai László sokadszor is kihangsúlyozta, hogy az MTK számára rendkívül fontos a női labdarúgás, s a csapat elmúlt évekbeli eredményeire roppant büszke a vezetés, valamint arra is, ahogy a játékosok a pályán, s azon kívül is képviselik a klubot. Ennek folytán az ösztöndíj mellett ezt más területeken is viszonozni kívánják. A jövőben az MTK női csapatának játékosai teljesen új felszerelést, úgy, mint mezeket, melegítőket, edzésfelszerelést kapnak, s a klub biztosítja majd a játékosoknak az orvosi hátteret is, amelyekkel jócskán megkönnyítik majd a rehabilitációt. Domonyai kiemelte még, hogy a csapat minden félévben edzőtáborba vonulhat. Nyáron Agárdon, télen külföldön készülhetnek majd a kék-fehér hölgyek.

A tervek szerint – amennyiben az MTK bejut – a bajnoki döntőre villanyfényben kerül sor a Hidegkuti stadionban.

Gavalovits Sándor