Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Bizakodhatnak a magyarok

Jó helyzetből várják a csütörtöki Európa-liga visszavágót a magyar érdekeltségű csapatok. Gulácsi Salzburgja és Köteles Genkje is komoly továbbjutási esélyekkel lép pályára a nyolcaddöntőbe jutásért.

Fotó: Reuters – Dominic Ebenbichler

Gulácsi Péter együttese fantasztikus, 3-0-s győzelmet aratott múlt héten Amszterdamban, így gyakorlatilag páholyból nézhetik végig az Ajax játékosok csütörtök esti küzdelmét az életben maradásért. Fontos történelmi adalék, hogy háromgólos vereség után még egyik csapatnak sem sikerült továbbjutnia a sorozatban. Az Ajax természetesen történelmet írna, de ehhez a magyar kapusnak is lesz néhány szava. Persze csak akkor, ha valahogy eljutnak a tizenhatosig az előző meccsen rém gyengén muzsikáló hollandok – márpedig az osztrák gárda védelme kiemelkedően jó. A csoportmeccsek során csupán háromszor kellett maga mögé nyúlni Gulácsinak hat meccsen.

A Genk és a sorait erősítő Köteles László már nem érezheti magát ennyire nyeregben, igaz, ők is veretlenül húzták be a csoportkört. Múlt héten Oroszországban 0-0-s döntetlent hoztak össze az Anzsi ellen, most pedig nekik kedvez a hazai pálya. A közönség mellett a statisztika ki a belgák mellett áll, a csoportkörben sokkal magabiztosabban teljesítettek, mint mostani ellenfelük. Dzsudzsák Balázs korábbi klubja nem túl meggyőzően végzett a K jelű csoport második helyén, csak négy gólt szereztek, míg hetet kaptak.

Három napja köszönték meg Mario Been vezetőedzőjét a Genknél, miután a gárda nyolcadik bajnoki vereségét gyűjtötte be vasárnap hazai pályán. Hogy ez milyen hatással lesz a csapatra, nem tudni, de Pierre Denier és Hans Visser, az ideiglenesen megbízott edzőpáros biztosan igyekeztek felpörgetni Köteleséket.

Európa Liga, a 16 közé jutásért, visszavágók:
Rubin Kazany (orosz)-Real Betis (spanyol) 18.00 (az első mérkőzésen: 1-1)
Napoli (olasz)-Swansea City (angol) 19.00 (0-0)
Sevilla (spanyol)-Maribor (szlovén) 19.00 (2-2)
Sahtar Donyeck (ukrán)-Viktoria Plzen (cseh) 19.00 (1-1)
Ludogorec (bolgár)-Lazio (olasz) 19.00 (1-0)
Salzburg (osztrák)-Ajax Amsterdam (holland) 19.00 (3-0)
FC Basel (svájci) – Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 19.00 (0-0)
Eintracht Frankfurt (német)-FC Porto (portugál) 19.00 (2-2)
Tottenham Hotspur (angol)-Dnyipro (ukrán) 21.05 (0-1)
Trabzonspor (török)-Juventus (olasz) 21.05 (0-2)
Olympique Lyon (francia)-Csernomorec Odessza (ukrán) 21.05 (0-0)
Fiorentina (olasz)-Esbjerg (dán) 21.05 (3-1)
Genk (belga)-Anzsi Mahacskala (orosz) 21.05 (0-0)
Valencia (spanyol)-Dinamo Kijev (ukrán) 21.05 (2-0)
Benfica (portugál)-PAOK (görög) 21.05 (1-0)
AZ Alkmaar (holland)-Slovan Liberec (cseh) 21.05 (1-0)

Piller Krisztián