Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Bombagóllal nyert a Puskás

Kevés néző előtt, nem túl színvonalas összecsapáson aratott egygólos sikert a felcsúti Puskás Akadémia.

Tóth II. Balázs bombagóljával szerzett létfontosságú három pontot a Puskás. – pfla.hu

Kár is a szót vesztegetni, hiszen inkább küzdelmes, mint szórakoztató összecsapást játszott egymással a Puskás Akadémia és a Paks. Szinte végig a hazaiak irányították a találkozót, Lubos Hajdúchnak nem sok dolga akadt, nem úgy a másikon Csernyánszki Norbertnek. A paksi hálóőr kósza lövések mellett a szögletek és szabadrúgások hatástalanítását kellett, hogy elvégezze. Az első félidőben jobbára ezekből a rögzített szituációkból alakult ki helyzet. A legnagyobb lehetőség ebben a játékrészben a Puskás előtt adódott. Szakály Dénes szögletét a rövid oldalon megcsúsztatta Vaszicsku Gergő, ám a hosszún érkező Lencse nem tudta bevenni a tolnai kaput a gólvonalon álló Szabó János mentése miatt. Egy szabadrúgás után Vaskó maradt le centikkel a labdáról. Ezzel mindent elmondtunk az első félidőről.

A folytatásban már igyekezett a Paks is, ám semmi nem akart összejönni Csertői Aurél legénységének. Érdekes volt látni, hogy a felázott talaj nem kedvezett a lövéseknek, ugyanis a játékosok nem tudtak stabilan kitámasztani, ennek következtében több pontatlan próbálkozást is láthattunk, de nemcsak a lövéseknél, hanem egyszerű passzoknál is jelentkeztek az értelmetlen rontások. Az utolsó mintegy huszonöt percben több lapot is ki kellett osztania Erdős Józsefnek, de a legmeglepőbb Bori Gábor kiállítása. A paksi középpályás néhány perccel korábban állt be, de nem tölthetett sok időt a pályán. Történt ugyanis, hogy a lefújás előtt egy perccel Szakály Dénes mellett rajtolt egy labdára, ám a Puskás játékosa mellkasát fájlalva esett össze, Bori pedig vitatható kiállítás sorsára jutott, habár lehet, hogy könyökkel odaütött. Ekkor azonban már előnyben volt a házigazda. Denkovic gurított vissza Tóth II Balázs elé, aki szinte álló helyzetből, mintegy harmincötről nagy gólt zúdított a kapu jobb alsó sarkába, kialakítva a végeredményt.

A Puskás ezzel a sikerével némileg kedvezőbb helyzetbe kormányozta magát, hiszen húsz pontjával átmenetileg megelőzte a Mezőkövesdet.

Puskás Akadémia – Paks 1-0 (0-0)
Sóstói stadion, 400 néző, vezette: Erdős József (ifj. Kormányos Gábor, Buzás Balázs – Takács Gábor – Németh Ádám, Oláh Gábor)
PFLA: Hajdúch – Nagy Zs., Vaskó, Vaszicsku, Tamás M. – Polonkai (Tóth I. B., 83.), Tóth II. B. – Gallardo (Denkovic, 73.), Czvitkovics, Szakály D. – Lencse (Tischler, 90+3.)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Horváth G., Szabó J. – Kecskés T. (Bori, 86.), Windecker – Délczeg G., Tóth B., Bartha (Kiss T., 85.) – Simon (Lázok, 85.)
g.: Tóth II. B. (80.)
s.: Tóth II. B. (65.), Polonkai (65.), Nagy Zs. (73.), Tamás M. (76.)
kiállítva: Bori G. (90+2.)

Gavalovits Sándor