Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Neymar tripla, brazil örömjáték

A Neymar vezette brazil válogatott számára nem okozott különösebb gondot a Dél-afrikai csapat, mely hazai környezetben sima vereséget szenvedett a nyári torna házigazdájától. Nem sikerült azonban minden vb-résztvevő számára ilyen fényesen az a mai nap, a görög csapat hazai közönsége előtt szenvedett vereséget ázsiai ellenfelétől, míg Ghána nem bírta a balkáni levegőt.

Dél-Afrika – Brazília 0-5 (0-2)
G: – ill. Oscar (10.), Neymar (40., 46., 90+1.), Fernandinho (80.)

Ahogyan arra számítani lehetett, könnyed játékkal aratott magabiztos győzelmet Luiz Felipe Scolari csapata, mely hamar, már a 10. percben vezetést szerzett Oscar révén. A dél-amerikai csapatban ezúttal is vezéregyéniség volt a Barca üdvöskéje Neymar, aki előbb az első felvonás végén talált a kapuba, ráadásul kötényt adva a kapusnak. A második félidőben aztán remek felkonferálást, kiugratást kapott csapattársától és a kifutó kapus felett a kapu közepébe emelt. A brazil csapat afrikai teljesítményére Fernandinho tette fel a pontot, sokáig így gondoltuk, ám a hosszabbításban ismételten jött Neymar és megszerezte csapata ötödik, önmaga harmadik gólját. Vajon lesz aki nyáron megállítja a brazil csapatot?

Görögország – Dél-korea 0-2 (0-1)
G: – ill. Park Chu-Young (18.). Son Heung-Min (55.)

A magyar válogatottal egy selejtezőkvartettbe sorsolt görög csapat csúfos vereséget szenvedett hazai közönsége előtt, miután a szintén vb-résztvevő Dél-Korea két góllal jobbnak bizonyult. Felkészülési meccs ide, vagy oda, ez jelzés értékű. Az ázsiai ország erődemonstrációt tartott Európában és bemutatta, milyen fegyelmezetten tud játszani, védekezni.

Montenegró – Ghána 1-0 (1-0)
G: Damjanovic (1.-büntető) ill. –

Ghána nemzeti csapata vb-résztvevőként utazott a Balkánra, ahol azonban nem sok babér termett számukra, nem tudták feltörni kilencben perc alatt Montenegró védőfalát. A találkozó végkimeneteléről egy az első percben megítélt, majd Damjanovic által értékesített büntető döntött.

Algéria – Szlovénia 2-0 (1-0)
G: Soudani (45+2.), Taider (56.)

Ghána legjobbjaival ellentétben Algéria nem égett meg európai ellenfelével szemben és magabiztos győzelmet aratott nyugati szomszédunk felett.

Nem ugorhatunk át két másik mérkőzésen szó nélkül, a magyar válogatott lekötött a héten több barátságos mérkőzést például Kazahsztán és Albánia ellen. A kazah csapat 1-1-es döntetlent játszott Litvánia ellen, míg Albánia két góllal jobbnak bizonyult Málta legjobbjainál.

További felkészülési meccsek:
Litvánia – Kazahsztán 1-1
Albánia – Málta 2-0
Bulgária – Fehéroroszország 2-1
Azerbajdzsán – Fülöp-szigetek 1-0
Mauritánia – Niger 2-0
Zambia – Uganda 2-1
Burkina Faso – Comoros 1-1
Mozambik – Angola 1-1
Kongó – Líbia 0-0

Őszi Ádám