Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Alex Song Manchesterben köthet ki – City, vagy United?

Nos, a címben feltett kérdésre mi sem tudunk válaszolni, ugyanis a legfrissebb szigetországi pletykák arról szólnak, hogy régi csapatán, az Arsenalon kívül, a két manchesteri sztárcsapat is szívesen látná kötelékében Alex Songot.

www.talksport.com

Bárki, bármit nyilatkozik Barcelonából, teljesen nyilvánvaló, hogy nincs minden rendben a Nou Campban. Folyamatosan látnak napvilágot a találgatások, hogy hányan távozhatnak a nyáron, a korábbi „béke szigetéből”.

Alex Song még 2012 nyarán csatlakozott a gránátvörös-kék alakulathoz, ám az alapcsapatba még csak rövid időszakokra sem tudta beverekedni magát. Idén is csak azért kap több lehetőséget, mert az új edző, Tata Martíno a rotációs elv híve. És bár a Barcelona eddig minden hivatalos, és nem hivatalos csatornán azt állította, hogy ragaszkodnak hozzá, könnyen ez lehet az utolsó idénye a katalánoknál, a kameruni középpályásnak.

A 26 esztendős játékos elsőszámú kérői abból a Premier League-ből valók, amely már bevált számára. Bár ettől függetlenül még semmi biztos, lévén Song jelenlegi kontraktusa 2017-ig érvényes a spanyol bajnoknál.

Mellesleg azon kívül, hogy Arséne Wenger szívesen látná ismét csapatában, egykori kedvenc Patrick Vieira-klónját, állítólag a PL-címvédő, ám idén bukdácsoló Manchester United is mindenképp erősítené középpályáját. És persze, ha egyszer valakit kinéznek a „Vörös Ördögök”, az természetesen azonnal felkelti a városi rivális City figyelmét is, akik szívesen megadnának bármit a Barcelonának. Talán még az állítólag problémás Javi Garcíát is be tudnák vonni az üzletbe, aki egészen véletlenül pont azon a poszton szerepel, mint Song.

Balogh József