Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női U19-es válogatott: Kilencedik lett a Turtóczki-csapat Szocsiban

Az elmúlt két hétben a téli olimpia helyszínén, Szocsiban szerepelt a magyar U19-es válogatott felkészülési tornán. A 12 csapatos mezőnyben végül a kilencedik pozícióban végeztek a magyar lányok.

mlsz.hu

A bajnoki versenynaptár lehetővé tette, hogy a Turtóczki Sándor vezette magyar U19-es válogatott részt vegyen a Szocsiban rendezett felkészülési tornán, melyen végül a kilencedik helyre futottak be Diószegi Fanniék.

Az első találkozón az Egyesült Államok ellen léptek pályára a mieink, és szenvedtek szoros vereséget. A tudósítások szerint nem játszottak alárendelt szerepet az USA ellen lányaink. A tornán következő ellenfelünk Törökország volt, amely végül kétgólos győzelmet aratott. Harmadik találkozónk a krasznodari régió válogatottja ellen futballozott, és bár vezettek 2-0-ra is a mieink, végül be kellett érni a 2-2-es döntetlennel, ugyanakkor a negyedik összecsapáson már nem volt pardon. Azerbajdzsánt szoros találkozón gyűrték le a magyarok. Az utolsó két összecsapáson ismét Törökország ellen lépett először pályára a magyar csapat, és ezen sikerült döntetlent elérni, majd a záró összecsapást ötgólos sikerrel abszolválták a lányok. Így végül kilencedik helyre volt jó a teljesítmény.

Turtóczki Sándor értékelései:
A nyitó meccsről: „Indulásnak ez a játék elfogadható volt, de tovább kell javulnunk ahhoz, hogy az erős riválisok ellen is jó eredményt érhessünk el. Hiába játszottunk ugyanis jobb focit az amerikaiaknál, és uraltuk a középpályát, a támadójátékunk nem volt elég hatékony, ami kapkodáshoz, hibákhoz vezetett. Néhány finomításra még szükség van, előre kell lépnünk például koncentrációban, mert sokszor csak ennyi kell ahhoz, hogy az ilyen döntetlen közeli mérkőzéseket ne az ellenfél nyerje meg, hanem mi.”

A törökökről: „Az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a törököknek, egy-két lehetőségünk is adódott, a szünet után azonban szétesett a játékunk, és meglehetősen gyenge teljesítményt nyújtottunk. A második félidei játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert a török válogatott. A csapatépítés elején járunk, próbáljuk megtalálni az ideális összetételű együttest, egyelőre védekezésben és támadásban sem vagyunk kellően hatékonyak, és az is jelzés értékű, hogy ma is és az amerikaiak ellen is pontrúgásból kaptuk mindkét gólt.”

Az orosz regionális válogatott elleni összecsapásról: „Az első félidő biztató játékot hozott, annak ellenére, hogy nem tudtunk gólt szerezni. A fordulás után gólokkal is párosult a jó játék, de kétgólos vezetésnél visszaesett a teljesítményünk, kiütközött, hogy a játékosok egy része nincs tökéletes erőállapotban. Az utolsó félórában nem tudtuk megtartani a labdákat, elveszítettük a párharcokat, bizonytalanná vált a védekezésünk. A meccs összképe alapján nyernünk kellett volna, a hajrá alapján azonban akár veszíthettünk is volna. Vannak problémáink, ezeken megpróbálunk javítani a hátralévő három meccsünkön, bízom benne, hogy a torna végére jobban összeáll a játékunk.”

Azerbajdzsán elleni győztes meccsről: „Örülünk a győzelemnek, de ezúttal a siker nem párosult jó teljesítménnyel. Ideges, kapkodó volt a játékunk, és a fáradtság is észrevehetően nyomot hagyott a futballistákon. A szokásosnál lassabbak voltunk, így hiába birtokoltuk többet a labdát, nem volt sok helyzetünk. A második félidőben sikerült két gólt szereznünk és megnyerni a mérkőzést, de játékban ennél jobb teljesítményt várok a csapattól.”

Az újabb török ütközetről: „Szakadó esőben, irreális talajú pályán rendezték meg a meccset. Tíz emberrel hősiesen játszva szereztünk pontot, a lányok végig nagy akarással játszottak, és megérdemelten sikerült egyenlítenünk. Az első meccsek eredménytelensége után nem volt könnyű dolgunk az utóbbi napokban, de mostanra kezd összerázódni a csapat, sikerült javítani a hibáink jelentős részén. Ma megmutatta a mentális erejét az együttes, bízom benne, hogy a torna utolsó mérkőzésére még tovább javul a játékunk és szép sikerrel búcsúzunk Szocsitól.”

Az utolsó, kiütéses sikert hozó meccsről: „Az első félidőben is jókora fölényben játszottuk, de ekkor még kicsit akadozott a játékunk, nem jöttek a gólok, a második félidőben aztán beindultunk ebben a tekintetben, és a magabiztos előnnyel egyre felszabadultabbá vált a játékunk. A csapat megmutatta mekkora a valós ereje, ez a mérkőzés méltó lezárása volt a tornának. A torna elején nehezen lendültünk játékba, de folyamatosan javultunk, és összegezve így már rendben volt a teljesítményünk. Elsősorban az okozta a nehézségeket, hogy a fizikálisan erősebb, agresszívan játszó riválisokkal nehezebben vettük fel a versenyt, pedig a tudásbeli különbség csak akkor jön ki, ha fizikálisan is ugyanannyi energiát tudunk mozgósítani, mint az ellenfelek. Hat meccset játszottunk le, és a végére összeállt a játékunk, egyre jobban megértették egymást a pályán a játékosok, ebből a szempontból nagyon hasznos volt a viadal.”

A magyar érdekeltségű eredmények:
Magyarország – USA 1-2
Magyarország: Samu Anna – Nagypál Fatima, Zólyomi Rebeka, Madarassy Kitti, Szabó Viktória – Vicsek Nóra (Öreg Cintia, 54.), Bokor Adrienn (Görög Zsófia, 62.), Diószegi Fanni (Szabó Dorottya, 72.), Viczai Katalin – Kaján Zsanett, Partine Nicole

Törökország – Magyarország 2-0
Magyarország: Mészár Krisztina – Balázs Eszter, Gál Henrietta, Madarassy Kitti (Zólyomi Rebeka, 60.), Szabó Dorottya (Nagypál Fatima, 73.) – Öreg Cintia (Partine Nicole, 53.), Bokor Adrienn (Diószegi Fanni, 65.), Görög Zsófia (Viczai Katalin, 53.), Szabó Viktória – Kaján Zsanett, Rózsa Cecília

Orosz Regionális Válogatott – Magyarország 2-2
Magyarország: Samu Anna – Nagypál Fatima, Zólyomi Rebeka, Madarassy Kitti (Gál Henrietta, 72.), Szabó Viktória – Vicsek Nóra (Öreg Cintia, 63.), Viczai Katalin (Rózsa Cecília, 63.), Bokor Adrienn, Diószegi Fanni – Kaján Zsanett, Nicole Partine (Görög Zsófia, 41.)
Magyar gólszerzők: Diószegi a 46., Görög az 50. percben

Magyarország – Azerbajdzsán 2-1
Magyarország: Mészár Krisztina – Balázs Eszter, Gál Henrietta, Partine Nicole, Szabó Dorottya – Öreg Cintia (Vicsek Nóra, 60.), Görög Zsófia, Viczai Katalin (Bokor Adrienn, 41.), Szabó Viktória (Zólyomi Rebeka, 75.) – Diószegi Fanni (Kaján Zsanett, 41., Madarassy Kitti, 72.), Rózsa Cecília
Magyar gólszerzők: Kaján a 60., Partine a 76. percben

Magyarország – Törökország 1-1
Magyarország: Samu Anna – Nagypál Fatima, Partine Nicole (Gál Henrietta, 60.), Madarassy Kitti (Zólyomi Rebeka, 60.), Szabó Dorottya – Vicsek Nóra (Rózsa Cecília, 51.), Viczai Katalin, Bokor Adrienn, Szabó Viktória (Öreg Cintia, 67.) – Diószegi Fanni (Görög Zsófia, 35.), Kaján Zsanett
A gólszerzőnk: Kaján (80.)
Kiállítva: Viczai K. (35.)

Magyarország – Irán 6-1
Magyarország: Samu Anna – Balázs Eszter, Partin Nicole, Madarassy Kitti (Gál Henrietta, 41.), Szabó Dorottya – Öreg Cintia, Bokor Adrienn (Görög Zsófia, 61.), Diószegi Fanni (Zólyomi Rebeka, 70.), Szabó Viktória – Rózsa Cecília (Vicsek Nóra, 61.), Kaján Zsanett
Magyar gólszerzők: Kaján (2), Vicsek (2), Szabó V., Öreg

A mérleg:
6 mérkőzés, 2 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség 12-9 gólkülönbség.

A magyar válogatott gólszerzői:
4 gólos: Kaján Zsanett
2 gólos: Vicsek Nóra
1 gólos: Diószegi Fanni, Görög Zsófia, Partine Nicole, Szabó Viktória, Öreg Cintia

Gavalovits Sándor