Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Elégedett a MU, Robben bosszankodik

Az 1:1-es végeredménnyel záruló Manchester United-Bayern München mérkőzés után mindkét fél részéről értékelték a 90 percet. Az angolok élégedettek az elért eredménnyel, míg a bajorok részéről Arjen Robben a MU túlzott védekező felfogását kritizálta.

David Moyes elégedett volt csapata játékával. Az első félidőben jóval védekezőbb taktikát választott, de a mérkőzés legnagyobb helyzete így is az angol klub előtt adódott: “Biztos voltam benne, hogy képesek vagyunk gólt lőni, és úgy megyünk Münchenbe, hogy ezt meg tudjuk ismételni”– nyilatkozta Moyes a Sky Sportsnak. “Amikor kiderült a párosítás, a legtöbben a Bayern gondolták favoritnak, és ez így normális, hiszen ők a címvédők. De, a mi csapatunk több nagy csatát is megívott már Európában, ilyen volt ez a mostani is.”

A Vörös Ördögök mestere már a visszavágóra is gondol: “A legjobb formánkat hoztuk ezen a meccsen, és ugyanígy a legjobb kell majd a Bayern otthonában is. Gólt kell lőnünk. Nyerni megyünk oda, ehhez pedig gólok kellenek. A Manchester City-nek sikerült ott több gólt is lőve nyerni, nekünk ugyanez a dolgunk. Az első mérkőzésen is jóval az elvárások fölött teljesítettünk.”

Pep Guardiola is elégedett a döntetlennel, mivel csapata hátrányból egyenlített: “Mindig veszélyes, ha egy-egyes döntetlennel kezded a visszavágót, de még a kettő-egyes győzelem sem teljesen megnyugtató – kezdte a Bayern edzője. – Elégedett vagyok. A Szereztünk egy idegenbeli gólt, ami fontos, Welbeck és Rooney kihagyott helyzeténél pedig szerencsénk volt.”

Arjen Robben, a Bayern holland szélsője a United defenzív játékára panaszkodott: “Jó meccs volt. A United rendkívül defenzív felfogásban játszott, csak arra várt, mikor lesz alkalma ellentámadást indítani. Nem könnyű játszani, ha az ellenfél ennyire visszahúzódik és lezárja a területet.” De Robben is osztja edzője véleményét.- “Azok után, hogy megszerezték a vezetést, elégedettek lehetünk az egy-eggyel.”

A visszavágót, április 9-én játszák Münchenben.

Lovász Krisztián