Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Két BL meccs között sem lazíthatnak a nagyok – előzetes

A spanyol bajnokság 32. fordulójában természetesen ismét a 3 éllovasra figyel majd mindenki. A kiesés elleni harc még nem annyira érdekes spanyol honban, mint a Real, Barca és Atletico versenyfutása – hogy is lehetne az!? A “Nagyok” azonban két BL mérkőzés között lépnek pályára a hétvégén, így főleg a Barca és Atletico duónak a játékosok frissességére is figyelni kell. Nyilván egyik fél sem kíván még egy hasonlóan kellemetlen sérülést megkockáztatni, mint történt Gerard Piqué és Diego Costa esetében a Camp Nouban. A meccseikről még annyit, hogy a legkedvezőbb helyzetben a Barca van, hiszen a sereghajtót fogadják majd Messiék. A legnehezebb feladat ezúttal is a Real-ra vár, CR-ék a Real Sociedadhoz utaznak.

A jövő heti BL mérkőzést is szem előtt kell tartani a triónak (insidespanishfootball.com)

Pénteken a 6 bajnoki óta nyeretlen, és ezek alatt a találkozók során csupán 1 pontot gyűjtő Osasuna az Almería otthonában játszik igazi 6 pontos mérkőzést: A 17. fogadja a 18. helyezettet, és mivel pontegyenlőséggel állnak a felek mondani sem kell, hogy egy győzelem a másik felett hatalmas előrelépés lenne a kiesés elleni harc során.

Szombaton a 3 éllovasé a főszerep. Legelsőként a tabellát vezető Atletico Madrid lép pályára a Villareal ellen a Vicente Calderón stadionban. A matracosok jó formában vannak, zsinórban 5 bajnokijukat megnyerték; ráadásul a hét közben igen jó eredményt (1:1) értek el a Barca ellen a BL-negyeddöntő első felvonásán. Diego Simeone csapata azonban elveszítette a Camp Nouban rendezendő találkozón Diego Costát. A brazilból lett spanyol klasszis körülbelül 1 hónapra kidőlt combizomszakadás miatt, és ha valaki, akkor ő biztosan hiányozni fog a továbbra is roppant egységesnek tűnő Atléticoból. Diego Costa pótlása így David Villára vár majd, és talán már a kezdőben találja majd magát a Barca ellen csodagólt szerző brazil Diego Ribas is. Egy szó mint száz, a forma és a statisztika alapján az Atleti a Villareal elleni találkozó egyértelmű esélyese, Simeonee csapata nem is engedhet meg magánap holmi pontvesztést, főleg hazai pályán. A matracosoknak leginkább a Villareal kiszámíthatatlanságától kell tartania, mert ha a “sárga tengeralattjáró” jó napot fog ki, azért abban az esetben kőkemény ellenfél.
A Gerard Piqué-t hetekre elveszítő Barcelona a sereghajtó, és az utolsó szalmaszálat kergető Betist fogadja. A katalánok nyilván tartalékolni fognak majd a jövő szerdai Atletico elleni madridi BL visszavágóra, így a legnagyobb kérdés a a lehet majd, hogy Martino mester miként állítja össze kezdőcsapatát. Messiék azért akármilyen összeállításban lépnek majd pályára, a találkozó favoritjai; a Betisről pedig csak annyit, hogy egy vereség – amely mondjuk a Camp Nouban nem szégyen – Nagyon mélyre taszíthatná a sevillai csapatot. A zöld-fehéreknek foggal-körömmel, de valahogy helyt kellene állniuk a Barca ellen.
Az éllovasok közül a Real Madridé az utolsó szó joga szombaton. A blancók a Real Sociedad otthonában szenvedhetnek meg a 3 pontért. A statisztikák alapján azért ne a szó legszorosabb értelmét vegyük alapul, hiszen legutóbbi 5 meccsükből a blancók 4-et megnyertek az Anoetában, tavaly pedig 3:3-ra végeztek Baszkföldön. A Real Madrid esetében talán mondani sem kell, hogy mit jelentene egy esetleges pontvesztés… Kérdéses, hogy Carlo Ancelotti vajon pihenteti-e azt a  Cristiano Ronaldot, aki az utóbbi hetekben nem tűnt 100%-osnak. A madridiak a Borussia Dortmund felett aratott könnyed 3:0-ás győzelem lendületével érkeznek a Sociedad otthonába, ám mivel a baszkoknak már csupán a bajnokságra kell koncentrálniuk, és kőkeményen hajtanak a BL indulást érő 4. helyre, parázs kis meccs kerekedhet a találkozóból!
Késő este a Rayo és a Celta méri össze erejét a spanyol fővárosban, a két középcsapatnak számító gárda közül előbbi 3, utóbbi 6 pontra van a már kieső 18. pozíciótól – egyik csapat sem dőlhet még hátra!

Vasárnap délben a 12. Málaga fogadja az őt egy hellyel és egy ponttal követő Granadát. A Granada nem nyerni jár Málagára, ahogy a Málaga sem így tesz fordított szereposztás esetén. A két csapat meccsét az elmúlt években rendre a pályaválasztó nyeri!
Délután a múlt héten az edzőváltás után először diadalmaskodó Getafe látogat a hazai pályán mindig masszív Elche otthonában; a felek a kiesős elől menekülnek, így igazi ki-ki meccset játszhatnak – nem túl sok góllal.
A hét utolsó napjának legizgalmasabb mérkőzése a Sevilla – Espanyol lesz. Az andalúzok pazar formába lendültek a szezon végére, és bár kikaptak 1:0-ra a Porto otthonában a hétközi EL-negyeddöntő első felvonásán, hazai környezetben mindig egységesek és veszélyesek. Az Ivan Rakitic által irányított Sevilla számára nem elérhetetlen a BL indulást érő 4. hely sem – 6 pontra vannak ettől Rakiticék. Az Espanyol legutóbb 2011-ben győzte le a Sevillát, mondjuk akkor épp a Ramóün Sánchez Pizjuán stadionban…
Késő este a Valencia állíthatja helyre Bázelben (0:3 nem ide) megtépázott hírnevét a Valladolid otthonában.

Kissé már rendhagyó módon, hétfőre marad azAtheletic Bilbao mérkőzése. A baszkok a Levante otthonában vendégeskednek. Ernesto Valverde csapatának túlságosan izgulni nem kell, hiszen 6 pontos előnnyel állnak a 4. helyen. A Bilbao szépen gyűjtögette eddig a pontokat, és nagy esélye van gyarapítani a a meglévő 56 egységét a Levante ellen is.

ápr. 4.
21:00 Almería – Osasuna
ápr. 5.
16:00 Atlético Madrid – Villarreal
18:00 Barcelona – Betis
20:00 Real Sociedad – Real Madrid
22:00 Rayo Vallecano – Celta Vigo
ápr. 6.
12:00 Málaga – Granada
17:00 Elche – Getafe
19:00 Sevilla – Espanyol
21:00 Valladolid – Valencia
ápr. 7.
22:00 Levante – Athletic Bilbao

Nagy Ákos