Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Csoda tevő cserék a Stamford Bridge-en! – videóval

Bár a párharc első meccsét végül fölényesen, 3-1-re nyerte a Paris Saint-Germain, a csodálatos talpra állásokra képes Chelsea-t tilos volt leírni, már csak azért is, mert egy hete se játszott feltétlenül alárendelten. A visszavágó nagy kérdése az volt, természetesen a továbbjutó csapat kilétén kívül, hogy mire mennek a párizsiak, a sérült Zlatan Ibrahimovic nélkül.

www.goal.com

Bajnokok Ligája; Negyeddöntő – visszavágó
Félhettek a Chelsea szurkolói, hogy a kabala játékvezető (Pedro Proenca – 2012, győztes BL-döntő) ellenére kedvenceiket agyonnyomják az elvárások. Nos, az első percek alapján a támadójátékot kissé hanyagolták a csapatok, és csak néhány „ütésváltás” történt a pálya közepén. Az első valamire való helyzetecskét is csak a 8. percben sikerült feljegyezni, mégpedig a Chelsea javára. Oscar látványosan élen akart járni a hazaiak feltámadásában, ám legnagyobb fegyverük, Eden Hazard hamar egy észrevétlen sérülés áldozata lett. Csakhogy a belga frontember egyéni tragédiája végül kulcsmomentummá vált.

Sőt, bár kissé morbidan hangozhat, bizony Hazard sérülése pozitív fordulatot hozott, lévén a helyére beállt André Schürrle hőssé szeretett volna válni. A német válogatott szélső tökéletesen illeszkedett Mourinho ma esti elképzelésébe: határozott védekezés statikusság nélkül, és az ebből kiinduló már-már mértanilag pontosan kijátszott attakok. Eredmény? Schürrle alig negyedórát követően a beállása után, a 32. percben megszerezte a vezetést, a „Kékek” számára.

A hátrányba kerülés mellett a PSG bár egyáltalán nem állt be védekezni a szünetig, egyértelműen komótosabb tempóra igyekezett váltani, az első félórához, és kiváltképp az odavágóhoz képest.

A folytatásra egyszerű volt a képlet: hiába vezetett 3-2-re összesítésben a Paris Saint-Germain, ha a Chelsea még egyszer betalált volna a hátralévő 45 percben, akkor a Blanc-tanítványok mindenképp lépéshátrányba kerülnek. A logika azt követelte, hogy ha nem is esztelenül, de kicsit többet kellett volna produkálniuk Cavaniéknak, Petr Cech kapuja előtt. Ennek ellenére a vendéglátó kezdett be: előbb a remeklő Schürrle, majd Oscar rezgette meg a keresztlécet, ám a szerencse elkerülte Lampardékat.

A meccs előtti fogadkozásaikban nem erről volt szó, a PSG mégis a kontrákra épített egyre inkább, aminek „köszönhetően” Ivanovic majdnem összehozott számukra egy büntetőt, a tizenhatos környékén bóklászó Matuidi gáncsolásával. Ám hiába lelkesedtek már három-négy pontos passz után a majd 3 ezren lévő francia drukkerek, a vendégek nem tudtak igazi helyzetbe kerülni.

A hajrá perceire mintha csökkent volna a Chelsea játékosok lelkesedése, pedig az utolsó félórában már a pályán volt a mellőzöttségük miatt bizonyítani kívánó Ba-Torres páros is. José Mourinho pedig ismét jól cserélt: előbbi, vagyis a szenegáli támadó továbblőtte a csapatát. Amikor már úgy festett, hogy elveszik a remény, Demba Ba szinte belebotlott a labdába, és 3-3-ra mentette az összesített eredményt, így pedig idegenben lőtt góljával a Chelsea örülhetett a négyközé jutásnak. A PSG (hiába rohamozott őrült módon az utolsó pillanatban már) számára pedig a tavalyi évhez hasonlóan, az idei is a negyeddöntő jelentette a végállomást, a Bajnokok Ligájában.

Chelsea – Paris Saint-Germain 2-0 (1-0)
Stamford Bridge, London
Vezette: Proenca (portugál)
Chelsea: Cech – Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta – Luiz, Lampard (Ba, 87. perc) – Willian, Oscar (Torres, 81.), Hazard (Schürrle, 18.) – Eto’o.
PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Verratti (Cabaye, 55. perc), Thiago Motta, Matuidi – Lucas (Marquinhos, 84.), Cavani, Lavezzi (Pastore, 73.).
Gólszerzők: Schürrle (32. perc), Ba (87.)
Sárgalapok: Willian (24. perc), Lampard (41.), Ivanovic (56.), Luiz (82.), illetve Verratti (27.), Cavan (40.), Lucas (52.), Maxwell (79.)

Balogh József