Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga, női NB I: Folytatódik a rájátszás

Három mérkőzéssel folytatják a hétvégén a rájátszást a hölgyeknél. Az MTK ezúttal csak szerdán lép pályára.

Az alapszakasz során mindkét találkozót az Astra nyerte a Viktória ellen. Rózsaszínben Dominika Dikanová, az Astra középpályása. – mlsz.hu

A rájátszás második fordulóját az alsóházi mérkőzésekkel kezdik. Szombaton a Femina fogadja a Budapest Honvéd együttesét, míg az Újpestre a Szeged látogat. Ami a rákospalotai hölgyeket illeti, visszatérhet Ködmön Kinga, aki még a Ferencváros elleni alapszakasz záró fordulójában sérült meg. Rajta kívül a válogatottal Helsinkiből hazatérő Szeitl Szilvia pályára lépése kétséges, azonban Herczku István edző minden bizonnyal mégis bizalmat szavaz a védőnek. Visszatér ugyanakkor Zólyomi Rebeka. A fiatal középpályás a Szocsiban rendezett U19-es tornán vett részt, ezért nem állhatott tavasszal a Femina rendelkezésére. Hiányzik még Molnár Eszter kapus, aki ezen a találkozón tölti le kétmeccses eltiltását. A kispestieknek nem termett még siker tavasszal, így fogadkoznak a piros-feketék, hogy majd most elindulnak felfelé. A kispestiek mindössze Vadas Nikolettet kénytelenek nélkülözni. Eltiltottja nincs Salkovics Gábor együttesének. Az alapszakaszban két palotai sikert jegyezhettünk fel ebben a párosításban. A Bozsik stadionban 4-0-ra, hazai környezetben pedig 2-1-re nyert Herczku István csapata.

Ami a másik összecsapást illeti, az Újpest a Szegedet fogadja. A hazaiak némi meglepetésre vereséggel kezdték a rájátszást, éppen a sereghajtó kispestiek ellen kaptak ki Oroszi Sándor tanítványai. A szegediek a Feminától szenvedtek minimális vereséget az elmúlt fordulóban. Mindkét együttes a legerősebb összeállításban léphet pályára. Igaz, a szegedieknél kérdéses Zimányi Kovács Anikó játéka, aki kisebb sérülése miatt nem játszott az elmúlt hetekben. Az Újpestnél ezzel szemben nem tudni sérültről. Az alapszakaszban kétszer is a SZAK diadalmasodott. Hazai környezetben 1-0, Újpesten 3-2 volt a végeredmény.

Ami a felsőház hétvégi programját illeti, mindössze Szombathelyen rendeznek meccset. Az MTK – Ferencváros örökrangadót ugyanis jövő hét közepén rendezik. Ami pedig a vasárnapi szombathelyi rangadót illeti, szoros meccsre lehet számítani, hiszen az Astra látogat a Király Sportlétesítménybe, ám a formából kiindulva akár fölényes vendég diadal sem elképzelhetetlen. Ami a két együttest illeti, a hazaiak legutóbb az MTK ellen léptek pályára és kaptak ki nagyon simán, míg az Astra később pótolja a Fradi ellen elmaradt találkozóját. Dombó János, a vendégek mestere igencsak kényelmes helyzetben van, hiszen már teljes kerettel készülhet, főképp annak tükrében, hogy visszatért – de milyen teljesítménnyel – Fogl Katalin. Mindkét oldalon immár csak kisebb sérültek vannak, akiknek közel a visszatérés ideje, eltiltottja pedig egyik csapatnak sincs. Ami az alapszakaszbeli mérleget illeti, az Astra mindkét összecsapást győzelemmel abszolválta. Előbb 2-0-ra, majd 2-1-re verte a szombathelyi alakulatot.

Alsóház
2014. április 12., szombat
13.00 1 FC Femina – Bp. Honvéd
Budai II. stadion, vezeti: Döme Gábor (Gyöngy Kriszta, Kénoszt Éva)

15.00 Újpest – Szegedi AK
Bánka Kristóf Sportközpont, vezeti: Horváth II. János (Máté István, Varga Lilla)

Felsőház:
2014. április 13., vasárnap
14.30 Viktória FC Szombathely – Astra Persecutor
Király Sportlétesítmény, vezeti: Magyar Péter (Mészáros Péter, Lukács Lívia)

Gavalovits Sándor