Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giroud: „A pletykák ellenére maradok”

Több Arsenal játékos, és az edző, Arséne Wenger között/mellett is különösen sok szitkot kellett az elmúlt időszakban elviselnie Olivier Giroud-nak. A kritikusoknak pedig némileg igaza is van, ugyanis a magánéleti problémákkal küzdő francia teljesítménye visszaesett, sőt már távozásáról is pletykált a szigetországi média.

www.goal.com

Nagyjából ugyanarra az időre datálható az Arsenal megzuhanása mind produktumban, mind a Premier League-ben elfoglalt helyezésében, amikor elkezdődtek Giroud problémái is. A házasság törésről szóló pletykák (vagy tények) jelentősen visszafogták, az egészen addig remekül gólokat termelő támadót, ám még így is a gall válogatott játékos az „Ágyúsok” egyetlen valamire való befejező csatára.

Arséne Wenger soha nem is számolt azzal, hogy eladná Giroud-t, sőt, egy vérbeli társat szeretne mellé szerződtetni a nyáron. Érzi a jó Olivier is a bizalmat, hogy jó teljesítménye esetén nincs félni valója, így valószínűleg ezért is nyilatkozott nagyon magabiztosan a Téléfootnak.
„Szerződésem van, ami 2016-ig szól, így persze, hogy a következő szezonban is „Ágyús” leszek, és ez biztosan az Én akaratom. Nem kell hallgatni a médiára, mert Én hiszem, hogy mindig boldog leszek Londonban, és az Arsenalban. Úgy vagyunk vele, hogy egy kicsit több nyugalomra lesz szükségünk az utolsó négy bajnokinkon, és akkor megnyerjük mindet. A fő cél, hogy a negyedik helyen fejezzül be, mert a Bajnokok Ligája létfontosságú a klubnak. Hiszen az Arsenal már 17 éve játszik a BL-nen. Nem akarok tagja lenni egy olyan generációnak, amely nem vehet részt abban. Az FA-kupa döntője is nagyon fontos a szurkolóinknak is, akik már egy jó ideje várnak trófeára.” – bölcselkedett Giroud.

Balogh József