Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: Van Persie marad, ha…

… Louis van Gaal lesz a Manchester United következő, főállású menedzsere. Persze a távozás sem biztos más esetben, ám a holland gólgép ügynöke, Kees Vos ezzel egyértelművé tette, hogy a „Vörös Ördögöknél” valóban számolnak az „Oranje” szövetségik kapitányával is.

www.thethaovanhoa.vn

Mellesleg van Gaal már hónapok óta szemez a Premier League-gel, miután már korábban kijelentette, hogy a nyári Világbajnokság után otthagyja a holland válogatottat, hogy azt követően az angol bajnokságban lehessen edző. Mi több, szinte szó szerint bejelentkezett már a Tottenham Hotspur kispadjára is, az egyelőre csak megbízottként dolgozó Tim Sherwood utódja. Ám a londoniaknál a helyzet annyira árnyalt, hogy elmondani is lehetetlen. Ugyanis míg a játékosok (főleg a szószóló Adebayor) oda vannak utóbbiért, addig a vezetőség egy sztárszakembert szeretne a kispadra.

Valószínű, vagy legalábbis elképzelhető, hogy ez a teketóriázás fogja a Manchester United „karjaiba” sodorni van Gaalt, aki így nem várt lehetőséghez juthat.

A hivatalosan tegnap reggel elbocsátott David Moyes helyettese a veterán játékos, Ryan Giggs, és Phil Neville lesz, ám szinte teljesen kizárható, hogy a MU a következő idényt már velük kezdené meg.

A drasztikus döntés után, most több játékos is alighanem várakozó állásponton van a klubnál, ugyanis sorsok dőlhetnek el azon, hogy ki lesz az új menedzser. A csapat két hollandja is maradhat: van Persie-ről talán alaptalan, de mégis olyan hírek láttak napvilágot, hogy újra az Arsenalban köthet ki, míg a lelki gondokkal küzdő Alex Büttnert felvillanyozhatja az, hogy honfitársa gardírozhatja ezentúl.

Természetesen egyelőre minden csak feltételezés, ám hamarosan munkához kell látnia a manchesteri vezetőknek, ha időben utódot akarnak találni.

Balogh József