Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Bombaerős 24 fős belga keret egy hatalmas meglepetéssel!

Keretet hirdetett Marc Wilmots, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A 45 esztendős szakember hatalmas meglepetést okozott csatárposzton, a neveket átböngészve pedig megállapíthatjuk, hogy ez a belga csapat bizony igen acélosnak mondható. Sokan a torna titkos favoritjaként beszélnek Wilmots csapatáról.

Fotó: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

A kapitány azt is elárulta, hogy ez már az utazók névsora, csupán kapus poszton lesz egy kieső, annak függvényében, hogy Koen Casteels felépül-e megfelelően a torna kezdetéig. Behívót kapott emellett Adnan Januzaj aki nemrégiben tette le voksát a belga nemzeti csapat mellett, így sejthető volt, hogy repülhet Brazíliába. nem kapott azonban lehetőséget Radja Nainggolan az AS Roma játékosa, aki nagyon szeretett volna ott lenni a tornán, Wilmots azonban csak a biztonsági tartalékok közé tette. A legnagyobb meglepetés azonban a támadósorban van, a sérült Benteke helyettese egy olyan játékos lesz, aki még életében nem öltötte magára a nemzeti csapat mezét a 19 esztendős Divock Origi aki a Lille csapatában pallérozódik és a torna nagy felfedezettje lehet.

A belgák komoly eséllyel pályázhatnak a csoportelsősségre az erőviszonyok alapján, az ellenfelek között Oroszország, Dél-Korea és Algéria szerepel.

Íme Belgium 24 fős VB kerete:
Kapusok: Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Simon Mignolet (FC Liverpool), Koen Casteels (1899 Hoffenheim), Silvio Proto (Anderlecht)

Védők: Toby Alderweireld (Atlético Madrid), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Daniel Van Buyten (Bayern München), Vincent Kompany (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Thomas Vermaelen (Arsenal), Nicolas Lombaerts (Zenit), Laurent Ciman (Standard Liege)

Középpályások: Axel Witsel (Zenit), Marouane Fellaini (Manchester United), Steven Defour (Porto), Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur), Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Kevin De Bruyne (VfL Wolfsburg), Eden Hazard (Chelsea), Kevin Mirallas (Everton), Dries Mertens (Napoli), Adnan Januzaj (Manchester United)

Támadók: Romelu Lukaku (Everton), Divock Origi (Lille)

Biztonsági tartalékok: Sébastien Pocognoli (Hannover 96), Thorgan Hazard (Zulte Waregem), Michy Batshuayi (Standard Liege), Guillaume Gillet (Anderlecht), Jelle Van Damme (Standard de Liege), Radja Nainggolan (AS Roma)

Íme további már ismert keretek (KATT az ország nevére)
Brazília
Svájc

Őszi Ádám