Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Mérlegen a szezon – 5. rész: Viktória-Trend Optika Szombathely

Másfél hete ért véget a női élvonal 2013-14-es idénye. Nyolcrészes sorozatunkban a számokat is segítségül hívva elemezzük ki a csapatok szereplését. Az ötödik részben a Viktória együttesével foglalkozunk.

A Viktória kezdőcsapata a Ferencváros elleni őszi találkozón. – fotó: smolczfoto.hu

Alapemberek távozása rányomta bélyegét a szezonra, mert bár jól kezdtek a szombathelyi hölgyek, a bajnokság vége nem úgy sikerült, ahogyan azt tervezték. Az alapszakaszt harmadik helyen fejezték be Mitterstiller Csaba tanítványai, ám a rájátszást az eredmények alapján „csak” negyedik helyen kezdhette a kék-fehér társaság, és nem is tudott feljebb lépni, mint ahogy a helyosztón sem sikerült megcsípni a Ferencvárost.

Nyáron tehát több alapember is távozott Szombathelyről, majd télen a szakmai igazgató, Markó Edina is, akit megválasztottak a válogatott szövetségi kapitányának, helyét Krenács Lilla vette át a vezetőségben, de nem csak a klubvezetésben történt váltás. Visszavonult Tóth Enikő is, aki ősszel még csapatkapitánya volt a Viktóriának, illetve több periódusban sérülések miatt is vékonyodott a keret. A szezon előtt ugyan érkezett az osztrák válogatott Heike Manhart, – aki a bajnokság után az Év legjobbja lett – illetve a több fiatal is felkerült a felnőttek közé, akik közül a bajnokság végére Magyarics Zoé kirobbanthatatlan lett a csapatból, ám a keret szűkössége így is szembetűnő volt, nem csoda tehát, hogy a szezon végére elfáradt az együttes. Hogy a hullámzó teljesítmény is ennek köszönhető-e, az kérdés, azonban tény, hogy a felsőházi riválisok ellen rendre megszenvedett a vasi társaság, ellenben az alsóházi együttesek közül mind a négyet oda-vissza legyőzte, ám a Femina majdnem meglepte saját pályáján a kék-fehéreket. Ami talán a leginkább rányomta bélyegét az idei szezonra – főleg ami a tavaszt illeti, – hogy a gyorsan bekapott gólok rendre átírták az adott mérkőzés forgatókönyvét, és így a mentális tartás is sokszor emiatt a „betegség miatt omlott össze korán.

A Viktória szereplése a számok nyelvén:
Az alapszakaszban tizennégy mérkőzés után kilenc győzelem, egy döntetlen és négy vereség állt a csapat neve mellett, míg a rájátszásban hat találkozón mindössze három pontot szerzett meg Mitterstiller Csaba együttese.

Az alapszakaszban
14 meccs 9 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség 50-16-os gólkülönbség, 27 pont

A rájátszásban
6 meccs 0 győzelem, 3 döntetlen, 3 vereség, 4-13-as gólkülönbség, 3 pont

A helyosztókon
2 meccs 0 győzelem, 0 döntetlen, 0 vereség, 2-4-es gólkülönbség

Leghosszabb veretlenségi sorozat:
Alapszakasz
4 mérkőzés (11-14. forduló)

Rájátszás
3 mérkőzés (2-4. forduló)

Leghosszabb nyeretlenségi sorozat
Az alapszakaszban:
2 mérkőzés (3-4. forduló, 13-14. forduló)

A rájátszásban:
6 mérkőzés (1-6. forduló)

A helyosztón:
2 mérkőzés

A házi góllista:
20 gólos: Heike Manhart
7 gólos: Marsai Nikoletta, Nagy Dóra
4 gólos: Magyarics Zoé
3 gólos: Ferencsik Evelin, Németh Loretta, Horváth Lilla
2 gólos: Széles Viktória, Szakonyi Emese
1 gólos: Tóth Enikő, Grubits Daniella, Kun Barbara, Csidei Klaudia

A sorozat korábbi részei:
1. rész: Budapest Honvéd
2. rész: Szegedi AK
3. rész: UTE Profisport
4. rész: 1. FC Femina

Következik: Ferencváros

Gavalovits Sándor