Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Megvan a torna eddigi legnagyobb szenzációja! + VIDEÓ

A D jelű kvartett „kisebbik” meccsén csapott össze a kétszeres világbajnok Uruguay, és a Közép-Amerikai zóna talán legerősebb csapata, Costa Rica. Az esélyek egyértelműek voltak a három pont megszerzőjének kilétét illetően, igaz itt, a világ élvonalában már nem lehet sohasem előre biztosra menni.

www.facebook.com

D csoport – 1. forduló
Mivel a kvartett másik két tagja Anglia, és Olaszország, így a továbbjutásra szintén esélyes, és áhítozó Uruguay ma este abszolút győzelmi kényszerben lépett pályára. A találkozó előtti percekben mégsem lehetett látni a „La Celeste” játékosainak arcán a feszültséget. Pedig Óscar Tabárez szövetségi kapitány nem jelölte a kezdőbe egy egész nemzet (plusz egy fél város, Liverpool) kedvencét, Luis Suárezt. Igaz, ekkor még nem is sejthették, hogy mennyire is kellett volna, a Premier League idei legjobb játékosa.

Persze előre még így sem volt miért félteni az „urukat”, ugyanis több klasszis volt ott a pályán, már az első perctől. A túloldalon viszont nagyon látszott, hogy a costa ricaiak, ha nem is a túlélésre játszanak csak, és kizárólag, bizony már annak is örülnek, hogy ott lehetnek a Világbajnokságon. Ennek fényében pedig nem is meglepő, hogy az európai szemmel kevés ismert játékosuk közül való Joel Campbellre építették támadásaikat. Igaz, az építés erős túlzás, lévén már-már a komplett akció kidolgozást is úgy akarták megoldani, hogy valahogy eljutassák az Arsenal támadójának a labdát, aki majd csak kezd vele valamit.

Nos, jelentjük, Campbell nem boldogult az első félidőben. Nem úgy, mint a dél-amerikaiaknál a lassan, de jó negyedóra után beinduló sztárok. A 23. percben meg lett az általuk megérdemelt vezetés is. A costa ricai tizenhatoson belül a csapatkapitány Diego Luganot rántották le, a jogosan megítélt büntetőt pedig Édinson Cavani vágta be.

Érdekesség, hogy Uruguay mintha mégsem akarta volna bevinni a döntőcsapást ellenfelének, ugyanis a „vendégek” többször is eljutottak a ma feltűnően ihletett Fernando Muslera ketrecéhez. Ez pedig később meg is bosszulta magát.

És ha már az első negyvenöt percet „Campbellezéssel” zártuk, akkor kezdjük is úgy a másodikat! Mert bizony az idén kölcsönben, az Olympiakoszt erősítő csatár egyenlíteni tudott, a találkozó 54. percében. Sőt, az 57. minutumban érett a csoda, ugyanis egy távoli szabadrúgás után Duarte fejese már 2-1-es costa ricai vezetést jelentett!

A hihetetlenül gyors fordítás teljesen elvette az uruguayi játék-, és életkedvet. A mezőnymunka teljesen kiegyenlített képet mutatott, egyfajta status quo állapot állt be, mintha az eredmény mindkét félnek kedvezett volna. Mi több, a hajrá perceiben a kiscsapat még inkább egyértelművé tette megérdemelt sikerét, ugyanis a csapatkapitány Bryan Ruiz helyére beálló Ureña gyorsan bevette Muslera kapuját, így téve megkérdőjelezhetetlenné a sikert. Így pedig a teljesen leült égszínkék mezesek pokolian nehéz helyzetbe kerültek, míg Costa Rica, akik 2002. június 4. óta (2-0, Kína ellen) első világbajnoki sikerüket aratták, a további minimum két meccs már „csak” igazi jutalomjáték lesz az angolok, és az olaszok ellen.

Uruguay – Costa Rica 1-3 (1-0)
Fortaleza, Estádio Castelão
Vezette: Felix Brych (német)
Uruguay: Muslera – M. Pereira, Lugano, Godín, Cáceres – Gargano (González, 61. perc), Arévalo, C. Rodríguez (Hernández, 76.) – Forlán (Lodeiro, 60.) – Cavani, Stuani.
Costa Rica: Navas – Gamboa, Umana, Gonzalez, Duarte, Diaz – Bolanos (Barrantes, 89. perc), Borges, Tejeda (Cubero, 75.) – Ruiz (Ureña, 83.) – Campbell.
Gólszerző: Cavani (24. perc-büntető), illetve Campbell (54.) Duarte (57.), Ureña (84.)
Sárgalapok: Lugano (50. perc), Gargano (56.), Cáceres (81.)
Piroslap: Maxi Pereira (90+5. perc)


Goal Edinson Cavani Penalty | Uruguay 1-0 Costa… by Ecuadordefutbol

Uruguay 1-1 Costa Rica (Goal Campbell ) 14-06-2014 by VIP04

Uruguay 1-2 Costa Rica (Goal Duarte) 14-06-2014 by VIP04

Uruguay 1-3 Costa Rica (Goal Ureña) 14-06-2014 by VIP04

Balogh József