Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Drogba-varázs is kellett az „Elefántoknak”! + VIDEÓ

Afrika, és Ázsia talán legjobb csapatai, Elefántcsontpart, és Japán csaptak össze magyar idő szerint ma hajnalban, a brazíliai Világbajnokságon. Az esélyek nem álltak egyik csapat mellett sem, mi több, várható volt, hogy megszülethet a torna első döntetlenje.

www.facebook.com/fifaworldcup

C csoport, 1. forduló
Nos, a két csapat finoman szólva sem esett egymásnak az első játékrészben, mi több, olyanak voltak, mint két megszeppent fiúcska. Elefántcsontpart kezdőjében nem volt ott a sérülésből éppen felépült Didier Drogba, aki a jelek szerint még így, 36. életévében is hatalmas hatással van társaira, lévén nélküle még támadni se nagyon mertek.

Igaz, a japánok még annyit sem rohamoztak a kapura, mint az afrikaiak. Hasonló lehetett az érzése az embernek, mint a brazil-horvát meccs esetében, az európai csapatot figyelembe véve. Hiába van több remek középpályásuk is, akiben ott a lehetőség hatalmas technikai képzettsége, tehetsége nyomán, mégsem mertek erre hagyatkozni. Alberto Zaccheroni csapata ugyanis nagyon a védekezésre koncentrált. Még így is megszerezték a vezetést (akárcsak csütörtökön a horvátok), már a 16. percben, Kejszuke Honda révén. Ám a találkozó további részében már alig-alig értek el Barry kapujához, komoly veszélyt teremteni.

Az „Elefántok” is csak nehezen tértek magukhoz, bár a második játékrészre már felrázta őket, a korábbi francia válogatott játékos, az állítólag a tanítványai által nem túlságosan tisztelt Sabri Lamouchi. Ám az igazi feltámadásra, Didier Drogba beállásáig kellett várni. Ez a 60. percben történt meg. Szinte szemmel látható volt, ahogy a narancsmezesek magukhoz tértek, és innentől jött a varázslat. A lélekemelő Drogba mellett a hős Serge Aurier lett, aki két gólpasszal is jelentkezett! A francia jobbszélsője előbb Bonyt, majd Gervinhot szolgálta ki egy-egy csodálatos beadással, amelyekből egyaránt fejesgólok születtek.

A hátralévő percekben már nem esett több gól, ám a folytatásra teljesen átszellemült elefántcsontpartiak teljesen megérdemelten húzták be a három pontot, még ha hátrányból is kellett felállniuk.

Elefántcsontpart – Japán 2-1 (0-1)
Arena Pernambuco, Recife
Vezette: Enrique Osses (chilei)
Elefántcsontpart: Barry – Aurier, Zokora, Bamba, Boka (Djakpa, 75. perc) – Tioté, Serey Dié (Drogba, 62.) – Kalou, Y. Touré, Gervinho – Bony (Ya Konan, 78.).
Japán: Kavasima – Ucsida, Josida, Morisige, Nagatomo – Jamagucsi, Haszebe (Endo, 53. perc)- Okazaki, Honda, Kagava (Kakitani, 86.) – Oszako (Okubo, 67.)
Gólszerzők: Bony (64. perc), Gervinho (66.), illetve Honda (16.)
Sárgalapok: Bamba (54. perc), Zokora (58.), illetve Josida (23.), Morisige (64.)

Balogh József