Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Horvát-kamerun – Piros hozta meg a gólesőt!

Hatalmas téttel csapott össze a horvát, és a kameruni válogatott. A két gárdánál ugyanis tudták előre, hogy az első fordulós zakóik után egy újabb vereség már nem fér bele. Azonban míg déli szomszédaink már a brazilok ellen is megmutatták, hogy bizony érdemes számolni velük a továbbiakban is, az afrikai együttes nélkülözni volt kénytelen legjobbját, Samuel Eto’ot.

www.facebook.com

A csoport; 2. forduló
A különleges, manaus-i környezetben találkoztak este a felek, így valóban meg volt minden lehetőség arra, hogy igazi futball csodát láthassunk. Az imént említettük, hogy a kameruniak nélkülözni voltak kénytelenek legnagyobb sztárjukat. Ám a horvátok még ráadásul erősödtek is, ugyanis visszatérhetett a csapatba, a korábban eltiltást kapó Mario Mandzukic! De róla majd később!

Ugyanis szomszédaink talán legnagyobb szerdai hőse nem volt más, mint a veterán Ivica Olic. A Bundesliga-menő 34 esztendősen, a valaha volt legidősebb horvát vébé-gólszerző. Sőt, karrierje során ez volt a második találta a világbajnokságokon. Ugyanis az elsőt, még a 2002-es tornán szerezte. Szép keretbe foglalása, egy pályafutásnak, nemdebár?

Az első félidőben Kamerun még egyenrangú ellenfele volt európai ellenfelének, ám a 40. percben megesett Alex Song kiállítás (abszolút buta mozdulatot, egy ököllel való ütést követően) megpecsételte hazája válogatottjának sorsát.

A szünet után nem sokkal egy másik wolfsburgi légiós, Ivna Perisic is betalált, aki az egész torna egyik legnagyobb felfedezettje lehet, különösképp, ha társaival sikerül továbbjutni a csoportból. Ezt pedig már jókora horvát fölény követte. Kamerun teljesen erőtlenné, súlytalanná vált, és csak néhány kontra útján tudott eljutni Stipe Pletikosa kapujáig, ám ott is csak ritkán teremtettek reális veszélyt vezérük, és egyszemélyes félistenük, Eto’o nélkül.

A “kroát” tortán a habot a már korábban emlegetett Mandzukic jelentette. A Bayern Münchentől távozóban lévő csatár ugyanis első VB meccsén máris duplázni tudott, ami azt vetíti bizony előre, hogy az utolsó körben óriási futballháborút láthatunk majd Mexikó, és Horvátország ki-kimeccsén, a továbbjutás érdekében. Ezzel párhuzamosan Kamerun már biztos kieső, ez pedig a velük utoljára találkozó Brazília dolgát könnyítheti, vagy akár nehezítheti meg.


Cameroun vs Croatie (0-4) | Coupe du monde 2014 by afrikfoot

Kamerun – Horvátország 0-4 (0-1)
Manaus, Amazonia Arena
Vezette: Pedro Proenca (portugál)
Kamerun: Itandje – Mbia, Chedjou (Nounkeu, 46. perc), Nkoulou, Assou-Ekotto – Song, Matip, Enoh – Moukandjo, Aboubakar (Webo, 70.), Choupo-Moting (Salli, 75.).
Horvátország: Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren Pranjic – Modric, Rakitic – Perisic (Rebic, 78. perc), Sammir (Kovacic, 72.), Olic (Eduardo, 69.) – Mandzukic
Gólszerzők: Olic (11. perc), Perisic (48.), Mandzukic (61., 73.)
Sárga lap: Eduardo (89. perc)
Piros lap: Song (40. perc)

Balogh József