Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: „Ez volt életem legrosszabb napja”

Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány, és a brazil válogatott tegnap a Világbajnokságok történetének egyik legnagyobb pofonjába, és meglepetésébe futott bele. Ugyanis a házigazda együttes 7-1-es vereséget szenvedett Németországtól, az elődöntőben.

A „Selecao” 65 esztendős mestere képtelen volt olyan taktikát alkalmazni, ami a Thiago Silvát, és Neymar nélkülöző csapatát képes lett volna versenyben tartani, a szenzációsan hatékony németekkel szemben. Ezt természetesen Scolari kapitány hatalmas kudarcként értékeli, ám minden felelősséget magára vállal, a nemzeti tragédiával felérő vereséget követően:

„Ez volt életem legrosszabb napja. Bocsánatot kérünk az eredmény miatt, és köszönjük a rajongóink támogatását, még a vereség alkalmával is. Én vagyok a felelős a katasztrofális eredményért. Döntéseket hoztam. Én vagyok a felelős. Miután bekaptuk az első gólt, szervezetlenek lettünk, majd az egyik gól jött a másik után. Nem volt időnk semmin sem változtatni. Ez a vereség történelmünk legrosszabbika, de meg kell tanulnunk ezzel élni. Nem lehet a tegnapi este ürügye Neymar hiánya. Ami Németország ellen történt, az néhány meghatározó pillanat folyománya, és semmi köze Neymarhoz. Meg kell néznünk, hogy mit rontottam el, és hogy miként tudjuk megjavítani, mert az élet megy tovább.” – próbált nagyobb látószöget adni gondolataiból, a brazil szakember.

A Világbajnokság házigazdája szombaton búcsúzik a tornától, mégpedig a brazíliavárosi bronzmeccsel, ahol Argentína, vagy Hollandia lesz az ellenfele.

Balogh József